Cum ne ajută cafeaua să slăbim și când trebuie băută. Studiu

Florina Pop |
Data publicării:
 Cofeina din cafea poate crește nivelul unui hormon de stres cunoscut sub numele de cortizol.FOTO: Mike Kenneally  Unsplash
Cofeina din cafea poate crește nivelul unui hormon de stres cunoscut sub numele de cortizol.FOTO: Mike Kenneally Unsplash

O cafea puternică băută cu o jumătate de oră înainte de aerobic crește mult rata de ardere a grăsimilor. 

Cercetătorii de la Departamentul de Fiziologie al Universității din Granada, Spania, au demonstrat că o cafea puternică – 3 mg de cofeină - băută cu o jumătate de oră înainte de exerciții aerobice crește semnificativ rata de ardere a grăsimilor. Iar dacă mișcarea se face după-amiaza, efectele cofeinei sunt mai accentuate decât dimineața.

Scopul studiului a fost să testeze și să dovedească științific (pentru prima dată) dacă cofeina - una dintre cele mai frecvent consumate substanțe din lume pentru a îmbunătăți performanța sportivă - mărește oxidarea sau arderea grăsimilor în timpul exercițiului. La studiu au participat 15 bărbați (vârsta medie, 32). Aceștia au înghițit 3 mg/kg de cofeină sau un placebo la 8 am și 5pm (fiecare subiect a finalizat testele în toate cele patru condiții într-o ordine aleatorie).

”Recomandarea de a face mișcare pe stomacul gol dimineața pentru a crește oxidarea grăsimilor este obișnuită. (…) Rezultatele studiului nostru au arătat că ingestia acută de cofeină cu 30 de minute înainte de efectuarea unui test de exercițiu aerob a crescut oxidarea maximă a grăsimilor în timpul exercițiului, indiferent de momentul zilei”, explică autorul principal al acestei cercetări, Francisco José Amaro-Gahete de la Departamentul de Fiziologie al UGR, potrivit unui comunicat al universității citate.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel