Cum ne corectăm postura prin exerciții potrivite, făcute acasă

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Cori Grămescu este și antrenor de pilates
Cori Grămescu este și antrenor de pilates

Pandemia COVID a dus la mai mult sedentarism și la schimbarea obiceiului unora de a face sport, spune nutriționistul Cori Grămescu.

”Problema care a apărut în mod flagrant în toți acești aproape doi ani de când suntem închiși în casă este că lucrând de acasă, cei mai mulți dintre noi nu au avut acel spațiu cu ergonomie cum aveam la birou”, afirmă nutriționistul Cori Grămescu la Interviurile Spectacola și DC News.

Potrivit acesteia, multe corporațiile mari le asigură angajaților birouri ergonomice, scaune ergonomice tocmai pentru a avea un confort sporit la locul de muncă. ”În momentul în care am lucrat de acasă, cei mai mulți dintre noi ne-am înghesuit pe o masă în sufragerie, cum este și cazul meu. Am cliente care lucrează din bucătărie. Cumva, acest lucru a contribuit la agravarea problemelor de spate. Acesta a fost coroborat cu gradul foarte mare de sedentarism pentru că, dacă s-a pierdut ceva în această pandemie, s-a pierdut obișnuința oamenilor de a face sport, de a avea un program de sport, o rutină de sport”, afirmă Cori Grămescu.

Povestește că unele cliente îi mărturisesc: ”(...) Muncesc mult mai mult decât înainte și am și copii pe cap toată ziua - ba nu sunt la școală, ba se îmbolnăvesc - sunt tot felul de complicații din-acestea”. O soluție avansată de aceasta la această situație este sportul făcut online, mai precis participarea la clase online, transmise live.

”Foarte la îndemână sunt clasele de Pilates și să știți că sunt niște antrenamente excepțional de nebefice pentru spate. De fapt, este unul dintre principalele motive pentru care oamenii se apucă de Pilates - iar acum există versiuni online de clase transmise live, pe care le putem face în confortul casei noastre.

Apoi sunt exerciții specifice de kinetoterapie. Putem să mergem  să vedem un kinetoterapeut care să ne recomande o serie de mișcări pe care să le facem acasă, de întreținere.

O altă opțiune, dar nu este prima recomandare, este yoga, dar nu orice tip de yoga este bun. Din păcate, la yoga, dacă nu lucrăm corect pe probleme preexistente de spate putem risca să ne accidentăm și mai tare pentru că sunt acele întinderi ample în care dacă nu stabilizăm corect corpul riscăm să facem mai mult rău decât bine. Să lucrăm sub supravegherea online a unui instructor care ne monitorizează. Este foarte important acest aspect pentru că, de cele mai multe ori, antrenamentele acasă sunt lipsite de o structură bună, mai sună un telefon, n-am oglindă în care să te vezi, nu ești foarte atent la ce lucrezi. E important să mai fie un ochi în plus”, consideră Cori Grămescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel