Cum să ai o viață activă, sănătoasă, deși ai un job de birou

Adisa Codruț |
Data publicării:
Job  FOTO: pexels.com
Job FOTO: pexels.com

Să stai prea mult stat jos poate aduce riscuri pentru sănătatea inimii, consideră specialiștii. Aceștia vin cu idei care să-i ajute pe cei cu slujbe care-i țintuiește pe scaun.

Viață activă, birou. "Stați mai puțin, mișcați-vă mai mult", recomandă Deborah Rohm Young, președintele completului care a scris ghidul pentru 2016 al Asociației Americane a Inimii (AHA), publicat în revista Circulation. AHA îi sfătuiește pe oameni să facă cel puțin 150 de minute de activitate fizică pe săptămână. Li se mai recomandă să ia pauze mai mici pe parcursul zilei. În State, adulții din SUA petrec, în medie, 6-8 ore pe zi fiind sedentari. Young, un director de cercetare comportamentală la Kaiser Permanente South California, sugerează setarea unui cronometru care să le amintească oamenilor să se miște timp de cinci minute în fiecare oră sau 10 minute la două ore.

Specialiștii AHA face și alte recomandări:

  • plimbați-vă în timpul pauzelor și folosiți pauze mai lungi ca să vă plimbați în aer liber, indiferent pe stradă sau în jurul clădirii.
  • o plimbare la amiază, în timpul unei pauze de prânz, poate ajuta mintea să se concentreze asupra activității de după-amiază.
  • nu stați jos în timpul întâlnirilor
  • urcați scările în loc să folosiți liftul
  • mergeți să discutați cu un coleg de serviciu în persoană, mai degrabă decât să folosiți telefonul sau mesageria electronică.
  • luați transportul public la locul de muncă în loc să conduceți; probabil preuspune să mergeți pe jos către și de la stația de tranzit.
  • folosiți birouri reglabile ca să evitați să stați pe telefon sau la computer
  • faceți mici exerciții la biroul vostru

"Deși costurile comportamentului sedentar nu au fost cuantificate în dolari, costurile sănătății precare și pierderea productivității la locul de muncă da: este de aproximativ 225,8 miliarde USD pe an, potrivit Centrelor de control și prevenire a bolilor", arată reprezentanții AHA pe site.

Potrivit acestora, mai multe companii folosesc programe de wellness la locul de muncă pentru a încuraja angajații să-și stimuleze activitatea fizică și să poată aplica alte măsuri care contribuie la o mai bună sănătate cardiovasculară și generală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel