Cum să fii sănătos de Sărbători

Dana Lascu / 23 dec 2018 / 11:41
De Sărbători, un moment de relaxare la o cană de ceai cald face minuni pentru starea mintală
De Sărbători, un moment de relaxare la o cană de ceai cald face minuni pentru starea mintală

Îngrijirea sănătății este unul dintre cele mai bune daruri pe care vi le puteți oferi în această vacanță de Sărbători, sugerează un medic. Nu trebuie să vă dați peste cap, ci doar să faceți un pas în spate și s-o luați mai ușor. Iată cum:

În vâltoarea cumpărăturilor, petrecerilor și a meselor, uităm de multe ori că cel mai important lucru pe care îl avem e sănătatea.

„Acest moment festiv al anului poate fi foarte distractiv, dar vă poate afecta și sănătatea mintală și fizică", explică dr. Joseph T. Cooke, președintele Departamentului de medicină din Spitalul NewYork-Presbyterian Queens.

„Când suntem stresați sau grăbiți, este ușor să uităm să ne ocupăm de noi înșine. Pentru a avea un Sărbători fericite și sănătoase, ar trebui să ne oprim cu toții pentru câteva momente și să ne gândim la ceea ce corpul și mintea noastră ne spun", a adăugat el într-un mesal pe Twitter al spitalului.

Învățați să spuneți „NU”...

Este important să vă setați așteptări și obiective realiste, arată medicul. Refuzați activitățile sociale, treburile și evenimentele atunci când simțiți că nu puteți să le faceți față și asigurați-vă că prioritatea rămânen sănătatea dumneavoastră și a familiei.

Trebuie să vă protejați organismul...

Petrecerile din vacanță și cumpărăturile vă pot expune la germeni care cauzează boli. Folosiți geluri dezinfectante pe bază de alcool pentru mâini sau spălați frecvent mâinile cu apă caldă și săpun, înainte de a vă atinge fața sau corpul.
Asigurați-vă că beți multă apă. Deshidratarea poate crește nivelurile hormonului de stres - cortizol, ceea ce duce la sentimente de anxietate, epuizare și iritabilitate, potrivit lui Cooke.

Fiți activ...

Încercați să faceți cel puțin 30 de minute de activitate în aer liber în fiecare zi. De exemplu, mergeți la o plimbare cu familia sau mergeți la patinaj, dacă tot e iarnă.

Este OK să vă răsfățați...

Da, nu faceți nimic rău dacă vă răsfățați cu delicatese, de Crăciun, dar încercați să mențineți o dietă sănătoasă la fiecare masă. Pentru gustări, concentrați-vă pe elemente nutritive cum ar fi fructele și legumele proaspete, a spus Cooke.

Trebuie să vă odihniți...

Găsiți timp să vă odihniți și să vă relaxați pentru a reduce stresul și pentru a menține sistemul imunitar puternic. Beți un ceai din plante, meditați sau citiți o carte pentru a vă relaxa. Și încercați să dormi opt ore în fiecare noapte.

Recunoștința face bine la suflet...

Spuneți familiei și prietenilor că sunteți recunoscător pentru faptul că îi aveți în viața voastră. Exprimarea recunoștinței poate îmbunătăți sentimentele pozitive, luptă împotriva depresiei și întărește relațiile, conchide medicul.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy