Cum să-și verifice femeile starea de sănătate

Nu așteptați până când vă îmbolnăviți pentru a merge la medic. Vizitele regulate pentru verificarea sănătății pot prinde probleme înainte de a deveni serioase. Specialiștii recomandă în special femeilor o verificare a stării de sănătate și un set de analize și investigații medicale indicate în îngrijirea preventivă.

Aflați ce presupune efectuarea celei mai bune verificări a sănătății femeilor de la doctorii MedicineNet.com. Imunizările, verificarea tensiunii arteriale, verificarea nivelului de colesterol și al altor marcatori de sănătate, precum și sfaturi pentru stabilirea obiectivelor de wellness fac parte din măsurile de îngrijire preventivă. Medicul dvs. curant vă va chestiona cu privire la obiceiurile de sănătate și istoricul medical și vă va efectua un examen fizic. În funcție de vârsta dvs., vă poate recomanda o examinare a sânilor. Vârsta și stilul dvs. de viață vor determina momentul când aveți nevoie de un examen pelvian.

Fiți pregătită să răspundeți la întrebări despre: istoricul medical personal, cum ar fi orice boală și / sau intervenții chirurgicale pe care le-ați avut, istoricul sănătății familiei dvs., inclusiv bolile pe care le-au avut frații, părinții și bunicii, consumul de alcool, tutun și alte medicamente, inclusiv prescripții și medicamente fără prescripție medicală, cum ar fi suplimentele, despre sănătatea mintală.

,,Pregătiți-vă pentru vizita medicală, scriind o listă cu întrebări pe care doriți sale puneți medicului. În funcție de obiectivele dvs., aceasta ar putea include: cum să mâncați mai sănătos și să vă deplasați mai mult; care sunt pașii înainte de a rămâne gravidă sau un plan de control al nașterii”, vă sfătuiesc medicii. De asemenea, pentru orice probleme emoționale cu care vă confruntați, cum ar fi stresul sau anxietatea cereți ajutorul.

 Dintre cazurile de cancer ginecologic - cele care afectează uterul, colul uterin și ovarele - cancerul ovarian are cea mai mare rată de decese. Din lipsă de timp, necunoaștere sau nepăsare, multe femei aleg să amâne vizita la un ginecolog, iar când o fac, poate fi deja prea târziu. Nu uitați însă că o boală silențioasă precum cancerul ovarian poate distruge întreg organismul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel