Cum să scapi de țânțari. Trucurile simple și naturale care te vor ajuta

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Cum sa scapi de tantari - Foto: Pexels @Jimmy Chan
Cum sa scapi de tantari - Foto: Pexels @Jimmy Chan

Cum să scapi de țânțari. Iată cele mai eficiente metode naturale.

Țânțarii rămân marea problemă a tuturor pe timp de vara, iar lupta cu aceste insecte se termină destul de greu. Noroc că există câteva metode care te pot ajuta să ții țânțarii la distanță.

Cu doar câteva remedii 100% naturale poți scăpa definitiv de zgomotul enervant al țânțarilor și de înțepăturile lor.

Sigur, există deja în comerț mai multe metode prin care țânțarii pot fi îndepărați.

Vorbim aici despre:

- Spray anti-tânțari, eficient pentru câteva ore, Problema este că mirosul spray-ului este urât și toxic.

- Pastile anti-țânțari

- Lămpi cu ultraviolete pentru interior sau exterior

- Dispozitiv cu ultrasunete

- Plasă anti-țânțari

- Loțiune anti-țânțari

Ceaiul de slăbit, BOALĂ curată. Senna, Fenproporex și Pseudoefedrina, ingredientele ascunse pe etichetă: Dezvoltă CANCER și INFARCT

Care sunt remediile naturale pe care le poți folosi

 

Primul truc ar fi vanilia. Deși mirosul vaniliei ne place cam tuturor, țânțarii îl urăsc.

Astfel, când pleci la iarbă verde sau în orice drumeție unde ai putea să dai de țânțari, tot ce trebuie să faci este să folosești un spray pe bază de ulei natural de vanilie sau extract natural de vanilie. Amestecați uleiul natural de vanilie cu apă, puneți lichidul într-o sticlă cu pulverizator și folisiți-l ori de câte oria aveți nevoie.  

Piperul negru este un alt remediu care-i poate enerva pe țânțari. Substanța chimică pe care o conține piperul vă va proteja de țânțari, muște și alte insecte.

Un studiu din 2007, citat de modernfarmer.com, a demonstrat că atât zațul de cafea, cât și lichidul creat prin amestecul zațului cu apă și strecurarea acestuia, deci o "zeamă" din zaț au efect asupra prevenirii larvelor de țânțari.

Aroma proaspătă și puternică a mentei nu este deloc pe placul țânțarilor, iar cercetătorii au descoperit în numeroase studii proprietățile repelente ale plantei asupra acestor insecte.

Un alt remediu care prinde țânțarii în capcană este apa cu săpun. Pune un vas cu apă și săpun în cameră, iar țânțarii vor cădea în capcană. Eficiența acestui truc depinde și de cât de mult săpun folosiți. 

Frunzele de nuc sunt și ele o soluție, pentru că, datorită concentrației mari de iod, țânțarii sunt alungați si nu te vor mai deranja. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva frunze într-un bol din sticlă sau inox și le dai foc. Plimba-te cu acel bol prin toată casa pentru a fii sigur că fumul se duce în toate încăperile. Această metodă funcționează chiar și pentru muște

Dacă nu vrei să le dai foc, poți lăsa frunze de nuc prin toate camerele casei tale, pentru că vor acționa și așa.

Care este pulsul normal și ce se întâmplă dacă ai între 55 – 90 bpm. Cum îți iei CORECT pulsul

Plantele aromatice sunt și ele o soluție, pentru că prin mirosul lor alungă insectele. Poți folosi ghivece cu cimbru, busuoic, mărar, levănțică sau mentă.

Și lavanda te va ajuta foarte mult. Fie că o cultivi, fie că te folosești de un ulei esențial, țânțarii vor dispărea. Poți plasa lavandă pe fiecare pervaz al casei.

Tot la uleiuri esențiale te pot ajuta și cele de mentă, cedru sau eucalipt.

Un ultim remediu ar fi frunzele de dafin. Astfel, dacă vrei să folosești un dispozitiv anti-țânțari, dar nu-ți place mirosul pastilelor, le poți înlocui cu foi de dafin. O alternativă este să le dai foc foilor de dafin, la fel ca celor de nuc, iar fumul să-l duci către toate camerele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel