Cum să slăbești 5 kg în 7 zile, fără să te îngrași din nou

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Află cum să slăbești 5 kilograme într-o săptămână cu aceste sfaturi.

Deși unele diete drastice pot avea un efect eficient, rezultatele nu sunt de lungă durată. În majoritatea cazurilor apare efectul yo-yo. 

Consumul unei diete cu un singur aliment sau o restricție severă de calorii poate avea rezultate impresionante pe termen scurt. Numai că acestea nu te protejează de recâștigarea greutății. În plus, aceste programe dure de slăbire nu sunt recomandate mult timp, deoarece pot provoca deficiențe și tulburări de alimentație.

Cum să slăbești într-o săptămână?

Dacă dorești să îți stimulezi metabolismul și motivația pe termen lung, pierzând rapid câteva kilograme, poți urma sfaturile de mai jos, oferite de Rudy Mawer, specialist în științe nutriționale:

1. Evită carbohidrații, nu și proteinele slabe

Dacă renunți la carbohidrați precum pastele sau cartofii, poți pierde câteva kilograme într-o perioadă scurtă. Însă, nu este o soluție pe termen lung. De aceea trebuie să incluzi proteinele, care reduc apetitul și stimulează metabolismul.

În această săptămână de slăbire, ar trebui să limitezi cât mai mult posibil carbohidrații și amidonul, dar să te axezi pe fibre, legume crude, pește, carne slabă și ouă.

2. Renunță la alimentele procesate

Bogate în zaharuri adăugate, conservanți și grăsimi, alimentele procesate ar trebui evitate dacă dorești să slăbești. Pentru a înlocui acest obicei, optează pentru alimente organice și naturale. Acestea din urmă sunt mai scăzute în carbohidrați și zaharuri rapide.

3. Redu numărul de calorii

Este o regulă de aur pe care trebuie să o respecți. Sosurile, băuturile răcoritoare și dulciurile trebuie evitate în această perioadă, deoarece sunt bogate în calorii.

În ceea ce privește legumele, acestea sunt alimentele cu cele mai puține calorii, deci le poți consuma cu încredere. Curcanul cu conținut scăzut de grăsimi, peștele și carnea de vită ar trebui, de asemenea, să fie incluse în dieta ta.

4. Mișcare

Prin antrenament, îți tonifiezi corpul în timp ce slăbești. Cel mai eficient este antrenamentul cu greutăți, însă nu trebuie evitat nici antrenamentul HIIT. Vei observa cum kilogramele dispar. Îl poți practica de până la 4 ori pe săptămână. 

5. Fii activ în afara sportului

Ai grijă să nu mai fii sedentar. Obiceiurile simple te pot ajuta foarte mult în acest sens. Alege scările în locul liftului, mergi la supermarket sau la muncă (dacă distanța îți permite) pe jos. Acest studiu demonstrează că a fi activ fără a face mișcare te poate ajuta să slăbești și să lupți împotriva obezității.

6. Încearcă postul intermitent

Acest studiu demonstrează că postul intermitent este o abordare dietetică eficientă pentru pierderea în greutate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel