Cum se pot vindeca oasele mai repede. Studiu experimental

Florina Pop / 06 dec 2020 / 10:48
Oase sănătoase   FOTO: pexels.com
Oase sănătoase FOTO: pexels.com

Cercetătorii au descris, pentru prima dată, detaliat, cum mineralele se unesc la nivel molecular și formează oase și țesuturi dure.  

Cercetătorii de la Universitatea din Illinois din Chicago, SUA, au descris experimentele lor - care au capturat imagini în timp real de înaltă rezoluție ale procesului de mineralizare într-un model de salivă artificială - și au descoperit căi distincte care susțin formarea oaselor și a dinților sau biomineralizare, arată un comunicat al universității citate.

”Până în prezent aceste căi, în special în primele etape în care moleculele încep să se organizeze pentru prima dată într-o structură, nu au fost înțelese în mod clar”, susține Reza Shahbazian-Yasser, profesor la Universitatea din Illinois de Inginerie mecanică și industrială. Potrivit acestuia, studiul oferă dovezi clare și noi despre modul în care mineralele se organizează și se dezvoltă în materiale osoase.

”Prin înțelegerea mai bună a acestor căi, oamenii de știință sunt cu un pas mai aproape de metodele de inginerie pentru a trata mai bine bolile dentare și leziunile osoase - cum ar fi cele cauzate de leziunile traumatice - sau pentru a preveni afecțiunile medicale care se pot dezvolta atunci când procesele normale de mineralizare din corp se strică”, adaugă cercetătorul.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy