Cum se pot vindeca oasele mai repede. Studiu experimental

Florina Pop |
Data publicării:
Oase sănătoase   FOTO: pexels.com
Oase sănătoase FOTO: pexels.com

Cercetătorii au descris, pentru prima dată, detaliat, cum mineralele se unesc la nivel molecular și formează oase și țesuturi dure.  

Cercetătorii de la Universitatea din Illinois din Chicago, SUA, au descris experimentele lor - care au capturat imagini în timp real de înaltă rezoluție ale procesului de mineralizare într-un model de salivă artificială - și au descoperit căi distincte care susțin formarea oaselor și a dinților sau biomineralizare, arată un comunicat al universității citate.

”Până în prezent aceste căi, în special în primele etape în care moleculele încep să se organizeze pentru prima dată într-o structură, nu au fost înțelese în mod clar”, susține Reza Shahbazian-Yasser, profesor la Universitatea din Illinois de Inginerie mecanică și industrială. Potrivit acestuia, studiul oferă dovezi clare și noi despre modul în care mineralele se organizează și se dezvoltă în materiale osoase.

”Prin înțelegerea mai bună a acestor căi, oamenii de știință sunt cu un pas mai aproape de metodele de inginerie pentru a trata mai bine bolile dentare și leziunile osoase - cum ar fi cele cauzate de leziunile traumatice - sau pentru a preveni afecțiunile medicale care se pot dezvolta atunci când procesele normale de mineralizare din corp se strică”, adaugă cercetătorul.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel