Cum știi că mănânci prea mult zahăr. Semnele pe care ți le transmite corpul

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Zahărul în exces usucă gura
Zahărul în exces usucă gura

E nevoie de moderație și în consumul de zahăr. Prea mult zahăr adăugat înseamnă efecte devastatoare pentru organism.

Răsfățuri dese și exagerate cu prăjituri, sucuri acidulate, energizante și alte minunății dulci nu sunt pe placul organismului. Specialiștii recomandă moderație și dezvăluie câteva semne prin care corpul transmite că am consumat prea mult zahăr.

Pe lângă luarea în greutate și analizele de sânge, iată 2 aspecte care ar trebui să te pună serios pe gânduri:

* energia scade în timpul zilei - o eliberare rapidă de insulină duce la o scădere la fel de rapidă a nivelului de zahăr din sânge, deoarece hormonul acționează pentru a elimina excesul de glucoză din fluxul sanguin, iar rezultatul: o scădere rapidă a nivelului de energie.

* pielea nu e perfectă cum ți-ai dori - zahărul și carbohidrații rafinați pot fi adesea principală cauză pentru problemele tenului; o dietă slab glicemică bogată în alimente precum legume proaspete, fasole și ovăz tăiat cu oțel umplut cu fibre poate ajuta la reducerea acneei, scrie Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel