Cupluri: care dintre parteneri este influențat mai tare când vine vorba de consumul de alcool

Angela Sabău |
Data publicării:
Cupluri
Cupluri

Cuplurile care conviețuiesc împreună se influențează reciproc asemeni celor căsătorite. Când vine vorba despre consumul de alcool, doar unii sunt mai influențați.

Cercetările au legat consumul de alcool al unuia dintre partenerii din cuplu cu schimbări în comportamentele legate de alcool, dar puține studii au avut în vedere doar relațiile de conviețuire. Un nou studiu publicat în Drug and Alcohol Review a urmărit să stabilească dacă obiceiurile partenerilor care conviețuiesc sunt influențate de consumul de alcool al unuia dintre cei doi doi.

În analiza datelor din sondaj cu privire la 1.483 de cupluri heterosexuale australiene recent formate, consumul unui respondent a fost un predictor stabil și semnificativ al consumului viitor și a fost un predictor mai mare al consumului de alcool ulterior al partenerului.

În general, consumul de alcool unei femei a exercitat o influență semnificativă asupra consumului ulterior al partenerului său de sex masculin, în timp ce consumul de alcool al unui bărbat nu a avut efect pentru partenere, decât în primul an de conviețuire.

„Conviețuirea este o etapă din ce în ce mai importantă a relației și un precursor sau o alternativă a căsătoriei. Descoperirile noastre sugerează că relația de conviețuire poate prezenta niveluri similare de influență a partenerului, legate de consumul de alcool, ca și relațiile celor căsătoriți, a declarat autorul principal Geoffrey Leggat, MSc, al Centrului de Cercetare a Politicii Alcoolice, Universitatea La Trobe, din Australia. „Partenerii din relațiile de conviețuire ar trebui să fie atenți la efectul potențial pe care îl poate avea consumul de alcool, nu numai asupra consumului propriu, ci și asupra partenerului lor.”

Cuplurile conviețuitoare, asemănătoare celor căsătorite

Cercetările au legat expunerea la consumul partenerului sau soției și modificări ale comportamentelor legate de alcool. Cu toate acestea, există o lipsă de studii care iau în considerare doar relațiile de conviețuire. Mai multe cupluri preferă să coabiteze înainte de căsătorie sau în locul ei. Drept urmare, studiile axate pe cuplurile de conviețuire pot oferi o considerare mai reprezentativă a relațiilor moderne pe termen lung. Prezentul studiu folosește un eșantion reprezentativ, longitudinal, cu urmărire anuală și își propune să stabilească dacă obiceiurile de consum de alcool ale unuia dintre partenerii conviețuitori influențează consumul celuilalt partener, precum și să considere rolul intimității ca o componentă cheie a acestor influențe în comparație cu eticheta unei relații. sau statut juridic.

Datele din sondajul privind gospodăria, veniturile și forța de muncă din Australia au identificat 1.483 de cupluri heterosexuale australiene, recent conviețuitoare, între 2001 și 2016. Cuplurile care locuiesc împreună par să aibă unele asemănări cu cuplurile căsătorite în ceea ce privește influența partenerului și pot reprezenta mai bine relația tipică contemporană pe termen lung.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel