Cura de broccoli și beneficiile asupra sănătății. Trebuie ținută 10 zile

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
cura de broccoli. FOTO Pexels @ Alisha Mishra
cura de broccoli. FOTO Pexels @ Alisha Mishra

Broccoli, leguma ce trebuie pusă în capul listei de cumpărături. Vezi care sunt beneficiile pentru sănătate.

Broccoli, leguma asemănătoare conopidei, dar care nu este pe gustul multora, mai ales a celor mici, deși beneficiile pe care le are asupra sănătății ar trebui să o pună în capul listei.

Pe lângă faptul că ajută la scăderea nivelului de zahăr, deci un plus de valoare în cazul celor care doresc să își controleze glicemia, broccoli este și bogat în fibre, cu o multitudine de nutrienți și vitamine utile, iar includerea sa în meniu poate preveni deteriorarea țesutului cardiac, ajutând în același timp la întărirea oaselor și la sănătatea pielii, datorită prezenței vitaminei C.

Shot-urile cu pulbere de germeni de broccoli

Ideea de shot trimite pe multă lume cu gândul la băuturile alcoolice, dar și la mahmureala de a doua zi. Nu este cazul însă dacă alegeți ”shot”-urile cu pulbere din germeni de broccoli, potrivit Eat This, care citează site-ul Broc Shot, unde este prezentată una dintre cele mai bune ”cure de detox”, cure ce se poate ține timp de 10 zile.

Potrivit site-ului menționat, acest shot nu are gustul de broccoli, din fericire pentru cei care nu îl suportă, dar are toate beneficiile acestuia.

Beneficiile acestei legume sunt date, printre altele, și de conținutul de sulforafan, care este un compus bogat în sulf ce se găsește în legumele crucifere, din care face parte și broccoli.

Sulforafanul are efecte antiinflamatoare și anticancerigene, antioxidante, antimicrobiene și antidiabetice. Totodată, luptă împotriva îmbătrânirii premature a organismului și are acțiune neuroprotectoare.

Studiile au arătat că este un agent chimio-preventiv împotriva mai multor tipuri de cancer: de sân, de colon, de prostată, de piele, stomacal, pulmonar și vezical. 
Mai mult decât atât, este util și în boli cardiovasculare, neurodegenerative și în diabet.

Cum trebuie gătit BROCCOLI. Ai greșit ENORM: E iac pentru că nu-i omori VIERMELE! I-am convins pe mulți să mănânce după asta

Mâncăm haotic, fără să ne raportăm corect la mâncare, mâncăm mult fast-food, am uitat de fructe și legume, dar pe termen lung, toate aceste dezechilibre aduc probleme serioase de sănătate. 

Invitat în podcast-ul lui George Buhnici de pe Youtube, chef Florin Dumitrescu a spus că "e o capcană în care picăm. Când mănânci prost, nu numai că mănânci prost. Dar când mănânci mâncare instant, supă la plic, sos gata făcut amestecat cu apă, când ajungi sa mănânci așa, îți alterezi gustul și îți provoci o dependență pentru substanțe potențiatori de arome pe care după aceea, dacă nu o mai găsești în mâncare, mâncarea ți se pare proastă și o refuzi din start. Cea mai greșită atitudine este: eu nu mănânc nu știu ce, pentru că am mâncat o dată și nu mi-a plăcut.

Asta e cea mai greșită atitudine, iar ca să poți să-ți îmbunătățești gustul, trebuie să începi să descoperi gusturile naturale ale ingredientelor".

Greșeala enormă pe care o facem cu broccoli. Cum trebuie gătit, de fapt: Trebuie să omori VIERMELE! I-am convins pe mulți să mănânce broccoli după asta

"De exemplu... broccoli! Iak! Broccoli yak... pentru că este prea fiert. Broccoli, în momentul în care este galben după ce l-ai găsit e iac!

Crede-mă, și ceafa ce porc, dacă o gătești la fel de mult, direct proporțional cu cât gătești broccoli, e iac. Totul de iac! În bucătărie ai niște timpi de gătire, niște temperaturi la care trebuie să ajungi, pe care să nu le depășești, ca să obții tot ce trebuie să obții. Broccoli este genial, crede-mă pe cuvânt, în momentul în care nu are gust de broccoli.

Nu e gazos... și ca să fie gazos trebuie să-l fierbi prea mult.

De aceea, sincer, i-am convins pe mulți să mănânce broccoli după modul în care îl gătesc eu.

După ce îl lași în apă cu oțet sau apă cu sare ca să-i omori viermele, cruciferele. Conopida și broccoli au un vierme de culoarea legumei pe care viermele o mănâncă. Și-l omori doar ținând leguma respectivă în apă cu sare sau apă cu oțet sau apă cu sare și oțet. La un moment dat viermele plutește și tu poți să scoți leguma.

Tai broccoli buchețele și-l pui la sotat în unt cu usturoi, sare și piper. Fără apă!

Înnăbuși cu capac și broccoli trebuie să fie verde la culoare, nu galben. Broccoli când și-a pierdut culoarea nu e bun. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Broccoli, printre cele mai bune legume care scad glicemia. Cum să te împrietenești cu ea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel