Dacă vrei să-ți reușească dieta, trișează!

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Alimente, mâncare
Alimente, mâncare

Dietele restrictive sunt dificil de urmat ad litteram, mai ales când trebuie să elimini toate alimentele preferate. Un nou studiu arată că dacă trișezi și lași în meniu o gustare mică din ceva ce îți place, exact cât să-ți faci pofta, dieta ta va avea succes.

Cercetătorii de la Universitatea Penn State au descoperit că eliminarea unui anumit produs alimentar - cel care vă place cel mai mult - poate provoca pofte și poate duce la abateri majore de la dietă, care invariabil vor duce din nou la îngrășare. Și asta pentru că ni s-a tot spus că dacă suntem la dietă nu trebuie să ne bucurăm, ceea ce e o mare minciună.

Pentru că pierderea permanentă în greutate implică într-adevăr o abordare pentru totca stil de viață, învățarea modului de a vă educe preferințele, în special față de dulciuri, este o necesitate chiar din timpul fazei de pierdere în greutate.

Ce poți păstra în dietă ca să poți să o urmezi

Cercetătorii au încercat să testeze dacă o gustare preferată inclusă în mod deliberat într-o dietă ar putea ajuta oamenii să se țină de cura de slăbire și să ajungă să scadă în greutate atât cât trebuia.

Ei au efectuat un mic studiu în care toți participanții au urmat o dietă cu conținut scăzut de calorii, cu un conținut ridicat de nutrienți, de cereale întegrale, legume, fructe, lapte fără grăsimi și proteine slabe, dar cu un număr mic de calorii zilnice provenite dintr-un tratament dulce.

Pentru un grup de participanți, dieta a inclus și un mic patrat de ciocolată, de două ori pe zi, plus o băutură de cacao fără zahăr. Pentru celălalt grup, dieta a inclus licorice roșii și o băutura de cacao.

După 18 săptămâni de dietă, ambele grupuri au pierdut centimetri buni din talie și kilogramele dorite, ba chiar grupul care a mâncat ciocolată a înregistrat rezultate ușor mai bune.

Mărime aporției contează!

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că participanții nu s-au îndopat cu dulciuri, așa cum se așteptau – ba chiar și-au ținut dieta sub control respectând numărul de calorii. Și că de fapt datorită ciocolatei au reușit să controleze alimentația.

Cercetătorii atrag însă atenția că dacă vreți să încercați asta acasă, pe propria piele, trebuie să exersați controlul porțiilor. Asigurați-vă că cea mai mare parte a consumului dvs. constă în alimente bogate în nutrienți. Și nu alocați mai mult de 150 de calorii pe zi la gustări preferate – chiar că este vorba de ciocolată neagră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel