De câte ore de somn chiar avem nevoie

Adisa Codruț |
Data publicării:
Somn
Somn

O meta-analiză reamintește că un somn insuficient înseamnă atenție și gândire precare. Ghidul american al Fundației Naționale de Somn din 2015 face câteva recomandări.

Somn, nevoie. Deși la o simplă căutare pe Google la întrebarea "câte ore de somn avem nevoie", răspunsul cel mai des avansat îl constituie 8 ore. Tot 8 este cifra oferită la câte pahare de apă să bem zilnic. "Dar asta se aplică tuturor? În orice caz, cât de multă apă trebuie să bea depinde de fiziologia corpului său, de activitățile sale actuale și de alți factori. (...) Putem aplica aceeași logică somnului. Cât de mult somn de care avem nevoie depinde de și de nevoile actuale ale corpului nostru", scrie scientificamerican.com.

Ghidul american Fundației Naționale de Somn 2015 pentru durabilitatea somnului sănătos, realizat de un grup de experți în somn, a analizat datele științifice disponibile pentru a determina cantitățile adecvate de somn pentru fiecare grupă de vârstă. Și concluziile oferite în acest Ghid sunt: „pentru adolescenți, vă recomandăm 8 până la 10 ore, dar oriunde între 7 și 11 ore poate fi potrivit"; pentru nou-născuții, intervalul „poate fi adecvat" este de la 11 la 18 ore; pentru persoanele în vârstă de peste 65 de ani, acest interval este de la cinci la nouă ore. "Observați cum există până la patru ore în recomandarea lor - asta este mult!", subliniază sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel