De ce grătarul pe foc de lemne este mult mai aromat. Explicația științifică

Florina Pop / 11 mai 2021 / 16:34

Carnea făcută pe grătar este mult mai delicioasă preparată pe foc de lemne, spune Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj.

Este un motiv pentru care carnea făcută e grătar este mai delicioasă la foc de lemne decât gătită pe cărbuni. Explicația științifică o oferă Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, într-o postare pe pagina de Facebook a proiectului său, Știință cu sare și piper.

”Grătarul făcut la foc cu lemne este mult mai aromat? La o temperatură de peste 400 grade Celsius, lignina din compoziția chimică a lemnului se descompune în mai mulți compuși de aromă care se imprimă pe suprafața grătarului aducând un plus de savoare întregului preparat”, scrie Dan Vodnar.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy