De ce nu găsim uneori obiectele pe care le căutăm

Florina Pop |
Data publicării:
Microbii nevăzuți, cât de des trebuie curățate obiectele din locuință  FOTO: pexels.com
Microbii nevăzuți, cât de des trebuie curățate obiectele din locuință FOTO: pexels.com

Trăsăturile fizice ale unui obiect sunt mai importante decât cele vizuale când cineva caută în grabă respectivul obiect, susține un studiu.

Cercetători de la Universitatea Johns Hopkins au observat că oamenii găsesc mai repede obiecte când le caută în grabă dacă țin cont de caracteristicile fizice ale acestora – duritate, moliciune – decât de trăsăturile vizuale. "Descoperim că ceea ce știi despre obiecte poate fi la fel de important ca ceea ce vezi de fapt", consideră autorul senior al studiului, Jason Fischer, un specialist în Neuroștiințe cognitive din cadrul universității amintite.

Cum ajută trăsături precum fragilitatea sau greutatea să găsești un obiect? Un student de la Johns Hopkins a făcut un experiment în care a arătat că mintea umană apelează automat la ceea ce știe despre duritatea obiectului căutat ca să evite să fie distras de celelalte lucruri.

Autorul senior al studiului susține că "motoarele noastre fizice intuitive mintale sunt în mod constant la lucru pentru a ghida nu numai modul în care interacționăm cu lucrurile din mediul nostru, ci și cum distribuim atenția noastră". Cercetătorii speră ca analizând concluziile despre ceea ce oamenii știu intuitiv despre fizica obiectelor i-ar putea ajuta să prezică ce se va întâmpla în viitor.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel