De ce persoanele care sunt pe moarte dorm mai mult. Ce este murmurul morții. Medic: Corpul începe să rămână fără energie

Monika Baciu |
Data publicării:
de ce persoanele care sunt pe moarte dorm mai mult - FOTO: Freepik@vectorystock
de ce persoanele care sunt pe moarte dorm mai mult - FOTO: Freepik@vectorystock

De ce persoanele care sunt pe moarte dorm mai mult și mănâncă mai puțin. Ce este murmurul morții și ce simt, de fapt, cei care se apropie de ultimele clipe ale vieții lor.

De ce persoanele care sunt pe moarte dorm mai mult. Ce se întâmplă în ultimele clipe de viață ale persoanelor aflate pe moarte. Dr. Kathryn Mannix, în vârstă de 64 de ani, și-a petrecut 30 de ani ca medic specialist în îngrijirea paliativă și s-a angajat să dezvăluie ceea ce se întâmplă în ultimele momente înainte de moarte pentru a ajuta oamenii să înfrunte frica de moarte.

De ce persoanele care sunt pe moarte dorm mai mult

Într-un fragment postat pe Instagram, Kathryn a explicat procesul și ce se întâmplă cu corpul în ultimele momente, pe care ea l-a comparat cu un ”telefon mobil vechi” care nu se mai poate încărca. În încercarea de a reduce temerile legate de moarte, ea a afirmat că spre sfârșitul vieții, mulți oameni vor fi inconștienți.

Ea a apărut într-un interviu la BBC Woman's Hour alături de gazda Emma Barnett pentru a discuta despre noul său film scurt intitulat "Dying for Beginners" (A Muri pentru Începători).

Vezi și: Hiperpigmentarea, semn al bătrâneții. Mihaela Bilic: Chiar dacă nu vrem să acceptăm, este un semn de menopauză și de înaintare în vârstă

”E un stadiu mental care nu e înspăimântător, e un stadiu în care nu mai știi nimic”, a spus ea. La cererea lui Emma de a explica ”procesul” morții, ea a spus că trupul rămâne fără energie. 

”Primul lucru observabil este că corpul începe să rămână fără energie, aproape ca atunci când ai un telefon mobil vechi și bateria nu mai rămâne încărcată.

Încărcătorul este somnul. Mai mult decât mâncare, mai mult decât băutură. Și, de fapt, mulți oameni aflați în faza terminală a vieții nu simt foame și asta e în regulă. Ei nu mor pentru că nu mănâncă. Ei nu mănâncă pentru că corpul lor moare.

Astfel, pe măsură ce trece timpul, oamenii au nevoie treptat de mai mult somn pentru a le oferi intervale de energie suficientă pentru a gândi și a face ce pot. Și treptat oamenii devin nu doar adormiți, ci inconștienți.

Acum, ei nu recunosc diferența. Nu e un stadiu mental înfricoșător, e un stadiu în care nu știi nimic”, a spus dr. Mannix, potrivit Daily Mail.

Vezi și: Creierul, afectat de traumele transgeneraționale. Costin Dămășaru: Bunicii noștri știau asta. În 7 generații se transmit traumele

Ultimele clipe ale vieții, petrecute în stare de inconștiență

Expertul a explicat că, în ultimele momente ale vieții, persoanele devin inconștiente ”tot timpul”, pe măsură ce viața se scurge - departe de drama adesea prezentată în filmele hollywoodiene.

Ea a abordat, de asemenea, așa-numitul ”murmur al morții”, respirația dificilă care poate părea îngrijorătoare.

”Creierul generează modele reflexe de respirație care oscilează între respirație destul de profundă, care devine treptat mai superficială. Și apoi înapoi la început, și înainte și înapoi între perioade de respirație destul de lentă, mai rapidă, apoi din nou înapoi la respirația lentă.

Acum, dacă nu ați văzut asta înainte, ați putea crede că persoana care respiră, poate chiar rapid dar superficial, se chinuie să respire sau se sufocă sau se simte inconfortabil”, a spus dr. Kathryn Mannix.

Vezi și: Cum antrenăm creierul pentru a avea succes. Costin Dămășaru: Vizualizăm puterea gândurilor. Lucrăm cu duhul blândeții

Dr. Kathryn a descris acest lucru ca semn al ”inconștienței profunde” și a îndemnat pe alții să ia în considerare aceste simptome pe măsură ce apar.

”Această persoană este în siguranță. Și apoi, la foarte sfârșitul vieții cuiva, de obicei va fi una dintre acele faze de respirație lentă. Va exista o expirație și apoi nu va mai urma o inhalare, lucru care nu corespunde deloc așteptărilor create de Hollywood”, a adăugat dr. Mannix.

Ea a spus că cunoașterea acestor fapte nu va face moartea mai puțin tristă pentru cei dragi, dar speră că le va reduce frica.

”Misiunea pe care o am este să înlătur frica”, a concluzionat ea.

Kathryn s-a calificat ca terapeut cognitiv comportamental în 1993, înainte de a deschide prima clinică CBT din Marea Britanie exclusiv pentru pacienții cu îngrijire paliativă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel