De ce să consumi fructe uscate: atenție doar la un mic detaliu

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Fructe uscate   Foto: pexels.com
Fructe uscate Foto: pexels.com

Fructele uscate sunt o excelentă sursă de nutrienți. Singurul lucru la care trebuie să fim atenți este cantitatea, deoarece au un conținut bogat în zahăr.

Stafidele, curmalele, smochinele și alte fructe uscate ar putea să nu fie la fel de atractive ca și fructele proaspete. Dar aceste pepite mici și dulci pot fi o modalitate ușoară de a vă atinge obiectivul de a mânca cel puțin două porții de fructe zilnic.

În primul rând, rămân proaspete mult timp, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la deteriorare.

Sunt ușoare, făcându-le ușor de luat pentru gustări și sunt deosebit de gustoase atunci când sunt combinate cu nuci. O combinație clasică este stafidele și arahidele. Caisele uscate și migdalele sunt un alt amestec frumos.

Deoarece sunt dense în energie, fructele uscate sunt destul de bogate în calorii, așa că aveți grijă să nu exagerați - o porție este doar un sfert de cană. Cu toate acestea, toți nutrienții sunt, de asemenea, concentrați împreună cu caloriile.

Majoritatea fructelor uscate sunt surse bune de potasiu și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți și mai multe vitamine și minerale. Rețineți că unele fructe uscate conțin zahăr adăugat, deci verificați eticheta pentru a vă asigura că nu obțineți calorii goale în plus cu fructele uscate, notează health.harvard.edu.

Fructele uscate precum curmale, stafide, caise, prune uscate, smochine și majoritatea celorlalte fructe uscate sunt extrem de bogate în zahăr.

Afinele și fructele de pădure uscate ar fi mai scăzute în acest conținut, dar zahărul este de obicei adăugat pentru a combate aciditatea naturală a lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel