
Fructele uscate sunt o excelentă sursă de nutrienți. Singurul lucru la care trebuie să fim atenți este cantitatea, deoarece au un conținut bogat în zahăr.
Stafidele, curmalele, smochinele și alte fructe uscate ar putea să nu fie la fel de atractive ca și fructele proaspete. Dar aceste pepite mici și dulci pot fi o modalitate ușoară de a vă atinge obiectivul de a mânca cel puțin două porții de fructe zilnic.
În primul rând, rămân proaspete mult timp, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la deteriorare.
Sunt ușoare, făcându-le ușor de luat pentru gustări și sunt deosebit de gustoase atunci când sunt combinate cu nuci. O combinație clasică este stafidele și arahidele. Caisele uscate și migdalele sunt un alt amestec frumos.
Deoarece sunt dense în energie, fructele uscate sunt destul de bogate în calorii, așa că aveți grijă să nu exagerați - o porție este doar un sfert de cană. Cu toate acestea, toți nutrienții sunt, de asemenea, concentrați împreună cu caloriile.
Majoritatea fructelor uscate sunt surse bune de potasiu și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți și mai multe vitamine și minerale. Rețineți că unele fructe uscate conțin zahăr adăugat, deci verificați eticheta pentru a vă asigura că nu obțineți calorii goale în plus cu fructele uscate, notează health.harvard.edu.
Fructele uscate precum curmale, stafide, caise, prune uscate, smochine și majoritatea celorlalte fructe uscate sunt extrem de bogate în zahăr.
Afinele și fructele de pădure uscate ar fi mai scăzute în acest conținut, dar zahărul este de obicei adăugat pentru a combate aciditatea naturală a lor.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-