De ce te trezești cu mâinile umflate. 7 cauze posibile și ce să faci să ameliorezi simptomele

Monika Baciu |
Data publicării:
de ce te trezesti cu mainile umflate - FOTO: Freepik@ Mitriakova Valeriia
de ce te trezesti cu mainile umflate - FOTO: Freepik@ Mitriakova Valeriia

De ce te trezești cu mâinile umflate. Pot fi mai multe boli pe care mâinile umflate le pot indica.

De ce te trezești cu mâinile umflate. Dacă vă treziți cu mâinile umflate, există o serie de explicații posibile. Vom trece peste șapte motive potențiale pentru această afecțiune și vom explora opțiunile de tratament pentru fiecare.

Există o serie de cauze ale mâinilor umflate dimineața. Unele sunt ușor de rezolvat, în timp ce unele necesită asistență medicală. Dacă mâinile umflate sunt un eveniment regulat sau sunt însoțite de alte simptome, faceți o programare la medicul dumneavoastră.

Artrită

Dacă aveți artrită, inflamația articulațiilor poate duce la umflarea mâinilor dimineața. Diferite tipuri de artrită pot duce la umflarea mâinilor și umflarea degetelor dimineața. Acestea includ:

Osteoartrită. Numită și boală degenerativă a articulațiilor, această afecțiune afectează cartilajul dintre articulații.

Artrita reumatoidă. Aceasta afecţiune autoimună afectează articulaţiile şi alte părţi ale corpului.

Spondiloza cervicală. Această afecțiune comună, legată de vârstă, afectează articulațiile coloanei vertebrale cervicale (zona gâtului); aceasta poate duce la dureri de deget și umflături ale mâinilor.

Vezi și: Trichineloza, cum știi dacă te-ai infectat. La ce să ai grijă când mănânci carne de porc. Dorobăț: Atacă la nivel cerebral

Tratament: Tratamentul artritei se concentrează pe ameliorarea simptomelor și îmbunătățirea funcției articulare. În unele cazuri, medicii recomandă o intervenție chirurgicală, cum ar fi repararea articulațiilor sau înlocuirea articulațiilor.

Pentru unii oameni, kinetoterapia poate ajuta la ameliorarea simptomelor. De asemenea, în funcție de tipul de artrită, medicii recomandă adesea medicamente cum ar fi:

- analgezice

- narcotice

- medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, potrivit Healthline.

Sarcina

Când eşti însărcinată, corpul tău eliberează cu aproximativ 50% mai multe lichide şi sânge. Unele dintre care excesul de lichid și sânge poate umple țesutul în mâinile, gleznele, și picioarele.

Tratament: De obicei, nu trebuie să vă faceți griji din cauza mâinilor umflate dimineața. Cu toate acestea, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră despre asta, deoarece există o șansă ca aceasta să fie o indicație a nivelurilor ridicate de proteine și a hipertensiunii arteriale. În multe cazuri, tot ce este necesar este să reduceți cantitatea de sodiu din dietă dumneavoastră și să creșteți cantitatea de apă pe care o beți.

Vezi și: Institutul Clinic Fundeni, medicina viitorului. Coliță: Am răspuns cu un foarte frumos "Prezent"

Sclerodermie

Sclerodermia este o boală autoimună care afectează țesutul conjunctiv. Nu e contagios sau canceros. Un simptom tipic precoce al sclerodermiei este umflarea mâinilor și umflarea degetelor dimineața. Această umflare este asociată cu inactivitatea musculară pe timp de noapte.

Tratament: Deoarece un caz ușor poate deveni mai grav dacă nu este tratat, este necesară o atenție medicală adecvată. În cele mai multe cazuri, medicul dumneavoastră vă va recomanda medicamente antiinflamatoare. Medicul dumneavoastră ar putea sugera, de asemenea, terapie ocupațională.

Probleme renale

Umflarea extremităților poate fi rezultatul retenției de apă. Rinichii elimină excesul de lichid şi toxine pentru a curăţa organismul. Umflarea mâinilor ar putea fi un semn că rinichii nu funcționează corect.

Tratament: Dacă umflarea este însoțită de simptome cum ar fi oboseala neobișnuită, dificultăți de respirație (după un efort minim) și având probleme de gândire clară, consultați medicul dumneavoastră pentru un diagnostic complet.

Vezi și: Cu ce pot fi înlocuite dulciurile lui Moș Nicolae

Sindromul de tunel carpian

Dacă utilizarea excesivă a încheieturii mâinii a dus la un diagnostic de sindrom de tunel carpian, medicul dumneavoastră a recomandat probabil o atelă pentru a limita mobilitatea încheieturilor. Dacă nu purtați atela în timp ce dormiți, încheieturile se pot îndoi într-o varietate de moduri care ar putea duce la umflarea mâinilor dimineața.

Sindromul de tunel carpian este cauzat de presiunea asupra nervului median. Tunelul carpian este un pasaj îngust înconjurat de oase și ligamente pe partea palmei mâinii. Când nervul median este comprimat, simptomele pot include amorțeală, furnicături și slăbiciune în mână și braț. Anatomia încheieturii mâinii, problemele de sănătate și, eventual, mișcările repetitive ale mâinilor pot contribui la sindromul de tunel carpian.

Tratament: Purtați o atelă pe timp de noapte.

Dieta

O dietă bogată în sodiu poate duce la umflarea mâinilor dimineața.

Tratament: Reduceți cantitatea de sodiu pe care o consumați.

Vezi și: Taxă în plus pentru pacienți. Pentru ce va trebui să plătești, chiar dacă ai deja asigurare - DOCUMENT

Poziţie slabă de somn

Pentru unii oameni, mâinile umflate dimineața sunt un semn al posturii de somn. Dacă dormi pe mâini și îți pui cea mai mare parte a greutății de partea ta, te-ai putea trezi cu mâinile umflate.

Tratament: Schimbați-vă poziția de dormit pe tot parcursul nopții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel