De ce trebuie să te dai cu protecție solară când mergi cu mașina. Cum te afectează razele soarelui

Monika Baciu |
Data publicării:
protectie solara - FOTO: Freepik@rcphotostock
protectie solara - FOTO: Freepik@rcphotostock

De ce trebuie să te dai cu protecție solară când mergi cu mașina. Cum te afectează razele soarelui și în interior.

De ce trebuie să te dai cu protecție solară când mergi cu mașina. Dacă credeți că razele UV nu vă pot afecta într-o zi răcoroasă, vă înșelați, deoarece razele UV sunt constante pe tot parcursul anului și vă pătrund în piele fără să vă dați seama.

Odată cu vara toridă, razele soarelui vă pot afecta pielea. Prin urmare, este esențial să vă protejați de soare în orice moment, mai ales atunci când conduceți. Haideți să vedem ce vă poate ajuta împotriva razelor ultraviolete în timpul condusului.

De ce este atât de importantă protecția solară în timpul condusului

Protecția solară în timp ce conduceți este esențială, deoarece razele ultraviolete pot duce la deteriorarea pielii, arsuri solare, cancer de piele, afecțiuni ale pielii etc. Razele ultraviolete care se acumulează peste pielea dumneavoastră în timpul copilăriei sau adolescenței vă pot crește șansele de a suferi de cancer de piele.

Cum vă puteți proteja corpul de soare în timp ce conduceți

Urmați aceste metode pentru a vă proteja corpul de soare în timp ce conduceți.

- Aplicați o cremă de protecție solară cu SPF 30 (sau mai mare) înainte de a conduce:

- Primul și cel mai important lucru este că trebuie să vă protejați fața de soare atunci când conduceți. Puteți aplica o cremă de protecție solară cu SPF 30 sau mai mare înainte de a începe să conduceți. Aceste creme de protecție solară vă previn de razele ultraviolete dure.

- Purtați mănuși și bluze cu mâneci

- Următorul pas este protejarea feței, mâinilor și corpului împotriva razelor solare este să purtați haine de protecție. 

- În afară de aceasta, puteți purta pantaloni lungi, cămăși cu mâneci lungi, eșarfe și așa mai departe, care acoperă întregul corp fără a duce la arsuri sau bronzare, notează Simply Sun Safe.

Vezi și: Mortalitatea infantilă, fenomen îngrijorător. Angela Galeța: Sunt mame care ajung să nască fără să fi făcut o singură ecografie în timpul sarcinii

Instalați folie de protecție UV pe ferestrele mașinii

Folia de protecție UV este uneori montată pe vehicule, dar s-ar putea să aveți nevoie de folia de protecție UV în cazul vehiculelor învechite. Folia de protecție UV este concepută astfel încât să blocheze pătrunderea luminii solare dinspre scutul frontal și geamurile din stânga și din dreapta.

Filmele de protecție UV sunt modalități eficiente de a scăpa de lumina soarelui care ajunge la șofer. Folia de protecție UV de pe geamuri împiedică vizibilitatea vizuală a șoferului. Puteți colora geamurile de la magazinele de reparații auto pentru câțiva dolari. Este o peliculă subțire de plastic peste geamuri și previne pătrunderea a suficiente raze solare.

Purtați ochelari de soare

Ochelarii de soare sunt una dintre cerințele esențiale în zilele noastre. Aceștia nu numai că reduc pătrunderea razelor solare în ochi. Ochelarii de soare oferă protecție ochilor dumneavoastră împotriva razelor ultraviolete dăunătoare.

Puteți alege ochelari de soare eleganți și îi puteți păstra întotdeauna în vehiculul dumneavoastră pentru a-i folosi în momentele de soare puternic. Purtați ochelarii de soare înainte de a conduce, deoarece aceștia vă împiedică să trăiți în anumite situații și în lumina soarelui arzător.

Vezi și: Ce se întâmplă în corp când mănânci mâncare rece sau caldă. Cum digeră stomacul mâncarea

Șoferul, expus la razele solare

Aplicarea cremei de protecție solară în timp ce conduceți este necesară, deoarece șoferul este foarte expus la razele soarelui. Șoferii sunt foarte expuși la daunele declanșate de razele solare, care pot duce la descuamarea pielii, riduri, pete de îmbătrânire și nu numai.

Persoanele care conduc sunt de obicei expuse la diferite tipuri de cancer de piele, în special melanomul. Prin urmare, este esențial să aplicați o cremă de protecție solară SPF 15 sau mai mare, deoarece acestea au un spectru larg și vă protejează împotriva razelor ultraviolete periculoase. Este esențial să păstrați crema de protecție solară în mașină și să o reaplicați după fiecare două ore.

Când trebuie folosită protecția solară

Protecția solară este folosită de obicei pentru petrecerile de pe plajă sau de la piscină de către unele persoane. Aceștia preferă să poarte protecție solară atunci când ies în astfel de ocazii. Cu toate acestea, trebuie să vă protejați pielea pe tot parcursul anului, iar razele ultraviolete sunt constante pe tot parcursul anului.

Așadar, fie că ieșiți în oraș, fie că mergeți cu mașina pentru a face comisioane, fie că mergeți la serviciu, trebuie să vă protejați pielea împotriva razelor UV dăunătoare.

Este esențial să folosiți protecție solară pentru a vă preveni pielea împotriva ridurilor, a liniilor fine și a petelor întunecate. Este important să aplicați protecție solară în fiecare dimineață, ca parte a unui regim de îngrijire a pielii.

Utilizarea protecției solare are beneficii pentru piele și corectarea culorii cu protecție împotriva problemelor de piele, cum ar fi petele întunecate. Asigurați-vă că folosiți o protecție solară care să aibă un spectru larg împotriva razelor UV. În afară de aceasta, trebuie să reaplicați protecția solară după fiecare 2 ore.

Vezi și: Demența ascunsă, schimbări subtile ale personalității. Care sunt semnalele de alarmă înainte de pierderea memoriei

Cum reduci strălucirea soarelui în timp ce conduci

Există anumite modalități simple de a reduce strălucirea soarelui în timp ce conduceți:

- Asigurați-vă că curățați parbrizul, deoarece acesta s-ar putea reflecta în diferite direcții

- Ochelarii curați sunt esențiali, astfel încât să puteți vizualiza cu ușurință în timp ce conduceți.

- Reglați oglinzile în mod corespunzător, deoarece acestea ar putea refracta lumina în ochi.

- Evitați să vă uitați direct în lumină, deoarece ar putea reflecta lumina. 

- Asigurați-vă că curățați tabloul de bord pentru ca să nu existe nimic între care să se reflecte dreptul peste geam.

- Asigurați-vă că stingeți luminile interioare, deoarece acestea ar putea străluci cu unghiuri moarte.

- Este dăunătoare expunerea la soare în timp ce conduceți

Expunerea la soare este dăunătoare în timp ce conduceți, iar partea stângă a feței dumneavoastră este la risc ridicat. Aceasta arată că partea stângă a feței suferă în mod direct din cauza expunerii la razele ultraviolete, ceea ce duce la efecte nocive asupra pielii, cum ar fi riduri, linii fine, pete întunecate, roșeață, piele de piele etc.

Totodată, aveți un risc ridicat de a suferi de cancere de piele, în special de melanom, afectându-vă grav pielea în anumite condiții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel