De ce vârstnicii au un risc mai mare de infarct. Rolul unei proteine din inimă

Florina Pop |
Data publicării:
Infecțiile cardiace
Infecțiile cardiace

Vârstnicii sunt mai susceptibili să facă un atac de cord. Motivul l-au descoperit specialiștii în urma studiului unei proteine.

O echipă de cercetători de la Universitatea din South Florida, Departamentul de Chirurgie, a făcut o descoperire care explică de ce devenim mai susceptibili la boli de inimă pe măsură ce îmbătrânim. O proteină localizată în mitocondrii, partea celulei responsabile de producerea energiei pentru menținerea funcției organelor, joacă un rol important în protejarea inimii de stres. Se numește Sesn2.

Medicul Ji Li, profesor de Chirurgie și Farmacologie moleculară și fiziologie, și colegii săi au constatat că nivelurile de Sesn2 se diminuează în timp, ceea ce slăbește inima. Cercetarea pe care a condus-o susține că un nivel insuficient de Sesn2 este motivul pentru care persoanele în vârstă prezintă un risc mai mare de atac de cord și alte complicații cardiace. Iar stabilizarea proteinei ar putea fi răspunsul la menținerea unei inimi sănătoase, potrivit unui comunicat a universității citate.

”Sesn2 legat de vârstă este un jucător critic în mitocondrii”, a spus medicul Li. Descoperirea acestuia arată că menținerea nivelului cardiac Sesn2 ar putea face inima puternică și împotriva bolilor de inimă legate de vârstă.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel