Deficiență uriașă de vitamina D la anumiți europeni. Cine se află în pericol

Florina Pop |
Data publicării:
Suplimente
Suplimente

Un studiu a descoperit niveluri alarmant de ridicate ale deficitului de vitamina D la asiaticii, africanii și persoanele cu venituri medii din Marea Britanie.

Cercetătorii au sesizat o rată alarmant de mare a deficitului de vitamina D la anumite categorii de oameni din Marea Britanie. Este vorba de o deficiență de vitamina D de peste 50% în rândul asiaticilor ce trăiesc în Anglia, circa 30% deficiență în cazul africanilor stabiliți în UK. Studiul, realizat de Centrul australian pentru sănătate de precizie de la Universitatea din Sud Australia, are la bază date de la 440.581 de voluntari. Oamenii de știință au observat un contrast sezonier clar al nivelurilor de vitamina D în rândul europenilor caucazieni. Corpul produce vitamina D în mod natural prin expunerea la soare și prin consumul regulat de pește gras.

Joshua Sutherland, primul autor al raportului, a declarat că descoperirile arată că anumite grupuri etnice și socio-economice, precum și persoanele care locuiesc în nordul Regatului Unit, sunt mult mai susceptibile să aibă deficiențe de vitamina D. Studiul a fost condus de profesorul Elina Hypponen, unul dintre cei mai importanți experți din lume în ceea ce privește vitamina D. Ea a spus că rezultatele studiului sunt „într-adevăr foarte alarmante”, deoarece rata deficitului sever de vitamina D a fost „mult mai mare în majoritatea grupurilor de populație” decât așteptat.

”Severitatea deficitului de vitamina D este îngrijorătoare, în special în ceea ce privește ratele ridicate de infecții cu Covid-19 în Europa și în alte părți ale emisferei nordice în această iarnă. Studiile clinice arată că suplimentele cu vitamina D sunt benefice în prevenirea infecțiilor respiratorii și chiar a mortalității ”, a spus profesoara Elina Hypponen, scrie The Independent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel