Depresia, factor mare de risc pentru boli cardiovasculare

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Atac de cord, boli cardiace
Atac de cord, boli cardiace

Simptomele depresive ar trebui luate în considerare ca factori de risc ai bolilor cardiovasculare asemeni fumatului și hipertensiunii, susține un studiu.

O cercetare pe 145.862 de participanți din 21 de țări, oameni de vârstă mijlocie, a evidențiat o creștere cu 20% a bolilor cardiovasculare și a decesului timpuriu la persoanele cu mai multe simptome depresive.

Autorii studiului, cercetători de la Universitatea Simon Fraser (sursa informațiilor citate), Canada, susțin că riscurile erau de două ori mai mari în zonele urbane și mai mult decât dublu la bărbați, dar și că, potrivit datelor cercetării, simptomele depresive ar trebui considerate la fel de importante ca factori de risc tradiționali - fumatul, hipertensiunea arterială și colesterolul ridicat.

Studiul a fost publicat în Jama Psychiatry și întărește politicile Organizației Mondiale a Sănătății pentru integrarea tratamentului și prevenirii tulburărilor mintale în îngrijirea primară.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel