Dermatologie

O simplă aluniță poate avea un efect mai grav decât o boală din cele mai devastatoare, putând duce chiar la deces. Un medic a explicat cum este posibil.

Scris de: Angela Sabău       02 iul, 13:40

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Binghamton, de la Universitatea de Stat din New York, a identificat o posibilă cauză pentru eczemă (dermatita atopică). 

Scris de: Dana Lascu       25 iun, 18:51

Structura unei proteine este esențială pentru dezvoltarea pielii și crearea unei bariere protectoare, susține un studiu.    

Scris de: Florina Pop       28 mai, 23:21

Dr Amalia Anghel, medic primar dermatologie, dermatoestetică și venerologie, explică, EXCLUSIV pentru DC Medical, ce facem în cază că avem hiperhidroză, adică o transpirație abundentă. Cum să ne alegem deodorantul și ce soluții terapeutice există

Scris de: Dana Lascu       26 mai, 10:45

Dr. Cătălin Manole, Medic specialist Dermatovenerologie și genetică, a explicat, în exclusivitate pentru DC Medical, care sunt posibile efecte secundare ale purtării măștilor obligatorii. 

Scris de: Georgiana Ioniță       22 mai, 16:33

Acneea este cea mai frecventă afecțiune a pielii și ea poate să apară și pe spate. Dermatologii explică:

Scris de: Dana Lascu       18 mai, 18:27

Utilizarea produselor care conțin sulf pentru tratamentul unor tipuri de acnee poate îmbunătăți simptomele acestor afecțiuni ale pielii. Dar există și reacții adverse.  Iată ce trebuie să știi:

Scris de: Dana Lascu       17 mai, 13:26

O dietă occidentală bogată în grăsimi și zahăr poate duce la apariția de boli inflamatorii ale pielii, cum ar fi psoriazisul, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Davis Health din California.

Scris de: Dana Lascu       19 feb, 16:52

Prof dr Olga Simionescu a explicat la emisiunea Academia de Sănătate  că rolul pielii trece dincolo de protecția exterioară a organismului.

Scris de: Adisa Codruț       27 ian, 15:34

Alergii: Reacțiile alergice la nivelul pielii pot fi cauzate de mulți compuși chimici diferiți găsiți în creme, produse cosmetice și alte produse de larg consum, dar modul în care declanșează o astfel de reacție nu era elucidat.

Scris de: Dana Lascu       08 ian, 06:35

O analiză a scos la iveală diferențe considerabile între femei și bărbați atunci când se iau în considerare legăturile dintre psoriazis și tulburări metabolice.

Scris de: Angela Sabău       15 dec 2019 / 10:19

Laserele medicale aduc tehnologie și eficiență în afecţiunile vasculare, acnee, epilare, sau în îndepărtarea ridurilor, spune dr Amalia Anghel, medic primar dermatologie, dermatoestetică și venerologie. 

Scris de: Dana Lascu       12 dec 2019 / 11:36

Un corp al Spitalului Judeţean Vâlcea va fi reabilitat şi modernizat printr-un proiect finanțat de Compania Națională de Investiții.

Scris de: Adisa Codruț       09 dec 2019 / 17:49

Pacienții cu psoriazis trebuie să facă două lucruri esențiale pentru a-și ușura boala, spun cercetătorii de la Universitatea de stat din Ohio.

Scris de: Dana Lascu       20 noi 2019 / 06:58

Cancerul de piele a fost subiectul cercetătorilor care au descoperit niște puncte hipersensibile la radiațiile ultraviolete. De aici și până la a detecta care este rolul lor nu a mai fost decât un pas.

Scris de: Angela Sabău       14 noi 2019 / 15:10

Alunițele trebuie supravegheate pentru că, dacă își schimbă forma și textura sau dacă apar prea multe, există un risc mare să ai cancer de piele, temutul melanom, spune dr Amalia Anghel.

Scris de: Dana Lascu       05 noi 2019 / 20:57

Afecțiunile dermatologice sunt asociate cu tulburări mintale, arată un nou studiu. Cercetătorii cred că afecțiunile pielii produc mâncărime, care duce la tulburări mintale.

Scris de: Angela Sabău       05 noi 2019 / 12:47

Stresul, afecțiunile cronice, produse cosmetice agresive și multe altele duc la pierderea zilnică a mai multor fire de păr decât ar fi normal. Cercetătorii au descoperit care este rolul lichidelor și sistemului limfatic în menținerea pielii sănătoase, ceea ce va ajuta la găsirea...

Scris de: Angela Sabău       04 noi 2019 / 10:09

Societatea Română de Dermatologie (SRD) a lansat datele preliminare ale Proiectului Național privind prevalența psoriazisului și a psoriazisului artropatic în România.

Scris de: Dana Lascu       30 oct 2019 / 10:07

Boala autoimună a fost legată de un risc crescut de cancer de piele, esofagian, ficat și pancreas.  

Scris de: Georgiana Ioniță       29 oct 2019 / 11:23

Acneea, o afecțiune a pielii, este legată de depresie, o afecțiune mintală, dar legătura este puternică doar într-un anume interval de timp.

Scris de: Dana Lascu       19 oct 2019 / 08:01

Poluarea aerului nu ne afectează doar plămânii și inima, ci și părul. Iată care sunt poluanții periculoși pentru păr:

Scris de: Dana Lascu       10 oct 2019 / 13:32

În multe situații, acneea la adolescenți s-ar putea să nu fie o boală, ci o inflamație tranzitorie dată de faptul că în timp ce pielea se maturizează intră în contact cu bacterii pe care nu le-am ai întâlnit.

Scris de: Dana Lascu       27 sep 2019 / 23:34

Cercetătorii japonezi au descoperit că psoriazisul este legat de cantitatea de carne din alimentația unei persoane și de Indicele de Masă Corporală (IMC).

Scris de: Angela Sabău       28 sep 2019 / 07:32

Acneea la adulți apare din alte motive decât cea la adolescenți și de aceea trebuie și poate fi tratată cu alte mijloace, în funcție de factorii declanșatori. Poate fi vorba, spre exemplu, de produsele cosmetice pe care le folosim, de spălatul excesiv, anticoncepționale și de stres,...

Scris de: Dana Lascu       12 sep 2019 / 17:05

Psoriaziul este o afecțiune tot mai frecventă și specialiștii o leagă de stres, care slăbește sistemul imunitar. Un studiu recent leagă afecțiunea de o mortalitate crescută.

Scris de: Angela Sabău       28 aug 2019 / 15:52

Expunerea la radiații ultraviolete poate fi dăunătoare, însă cel mai important, spun cercetătorii, este gradul de expunere. Ei au explicat și mecanismul prin care este afectată pielea.

Scris de: Angela Sabău       26 aug 2019 / 10:33

Prurigo nodular - denumirea medicală pentru erupțiile cutanate - este o afecțiune care produce mâncărime a pielii, până la rană, și care a fost asociată cu o serie de afecțiuni autoimune, dar și cu unele mintale. 

Scris de: Angela Sabău       25 aug 2019 / 13:22

Keratoza actinică este o afecțiune a pielii aparent infensivă, dar care, neobservată, poate să se transforme în cancer. Specialiștii recomandă atenție.

Scris de: Angela Sabău       24 aug 2019 / 13:34

Cercetătorii de la Karolinska Institutet din Suedia au descoperit că în piele există un organ senzorial care este capabil să detecteze durere din cauze mecanice, cum ar fi înțepăturile și loviturile. Studiul lor despre noul organ descoperit este publicat aseară în revista de...

Scris de: Dana Lascu       16 aug 2019 / 08:01

Click pentru a naviga in paginile din categoria DERMATOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy