Diabeticii: ce trebuie să facă pentru a evita complicațiile

DCMedical Team |
Data publicării:
Diabet     FOTO pexels
Diabet FOTO pexels

Un stil de viață adaptat noii lor condiții îi poate ține pe diabetici la distanță de complicații. 

Unul dintre cele mai provocatoare lucruri cu care trebuie să se confrunte persoanele cu diabet este schimbarea dramatică a stilului lor de viață. Din fericire, persoanele cu diabet pot duce acum o viață normală. Cu toate acestea, izbucnirea pandemiei a făcut din nou viața persoanelor cu diabet dificilă.

Ce schimbări ar trebui să facă pentru a evita apariția complicațiilor:

Exerciții fizice zilnic: Deși a fost restricționată în pandemie, persoanele cu diabet trebuie să facă exerciții regulate, chiar și în interior. Includeți niște exerciții de yoga și o plimbare rapidă în interior timp de cel puțin o jumătate de oră în fiecare zi.

Consumați alimente sănătoase: Persoanele cu diabet trebuie să se asigure că includ cel puțin 2 porții de legume cu frunze verzi în dieta lor, împreună cu alimente bogate în fibre. De asemenea, persoanele cu diabet trebuie să evite să mănânce alimente cu conținut ridicat de amidon, deoarece pot crește semnificativ nivelul glicemiei.

Evitați stresul: este destul de normal ca oamenii să se streseze și să se teamă în timpul unei pandemii. Dar stresul afectează negativ nivelul glicemiei. Stresul crește nivelul glicemiei și poate duce în continuare la complicații legate de diabet.

Dormiți suficient: persoanele cu diabet trebuie să doarmă cel puțin 6-8 ore. Somnul adecvat are un efect pozitiv asupra lor: relaxează corpul și reduce stresul. Persoanele cu diabet trebuie să doarmă adecvat în fiecare noapte, deoarece privarea parțială de somn chiar și pentru o noapte poate provoca rezistență la insulină.

Asigurați-vă o hidratare adecvată: persoanele cu diabet trebuie să asigure o hidratare adecvată și să includă sucuri făcute acasă și lapte în băuturile lor. O hidratare adecvată asigură un echilibru adecvat al electroliților în corp.

Purtați încălțăminte adecvată: persoanele cu diabet zaharat ar trebui să se asigure că poartă încălțăminte confortabilă bine fixată pe picior, pentru a evita orice tăietură sau rănire care poate provoca ulterior complicații.

Pandemia a afectat oamenii din întreaga lume, dar persoanele cu diabet au fost dintre cele mai afectate. Dar în această nouă normalitate, schimbările sănătoase în viața diabeticilor pot ține la distanță orice complicații legate de diabet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel