Dieta care declanșează inflamația: legătura cu bolile cardiovasculare

Dieta poate fi prieten sau dușman pentru sănătatea noastră. Specialiștii atrag atenția că anumite alimente duc la boli cardiovasculare.
Dietele bogate în alimente care declanșează inflamația cronică în interiorul corpului vă pot crește riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Harvard, publicat în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie, a constatat că persoanele care au consumat mai multe alimente care provoacă inflamații, cum ar fi băuturile cu zahăr, carnea roșie și procesată și carbohidrații rafinați, au fost cu 38% mai predispuși să dezvolte boli cardiovasculare decât cei care au consumat o dietă care a ajutat la combaterea inflamației cronice. Alimentele care inhibă inflamația tind să aibă mai multe fibre și antioxidanți, precum legumele cu frunze verzi, fructe, cereale integrale și ceai și cafea.
Pentru a ajunge la aceste concluzii, autorii studiului au analizat datele de la peste 200.000 de femei și bărbați din trei studii de amploare, Studiul I și II al asistenților medicali și Studiul de urmărire al profesioniștilor din domeniul sănătății. Participanții au fost urmăriți, în unele cazuri, de mai bine de trei decenii. Autorii au declarat că vor fi necesare studii de urmărire pentru a confirma rezultatele lor, dar constatările lor sugerează că dezvoltarea de diete antiinflamatorii poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.
Combinația ideală pentru a evita deshidratarea în timpul valurilor de căldură
Cât de des trebuie să speli lenjeria de pat, de fapt? Răspunsul te va surprinde
Șterge oglinda cu hârtie de ziar și oțet. De ce să nu mai folosești lavete
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
De ce să pui oțet în mașina de spălat. Răspunsul te va surprinde
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
Trucul genial care face rujul să reziste ore întregi. Pudra translucidă, secretul make-up artiștilor
Otrava din bucătărie. Duce la cancer și alte boli grave
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
4 măsuri esențiale care îți pot salva viața pe timp de caniculă. Dr. Ciuhodaru, explicații
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
Foaia de dafin, soluția ieftină care elimină mirosurile neplăcute din casă peste noapte
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.