Dieta care declanșează inflamația: legătura cu bolile cardiovasculare

Angela Sabău |
Data publicării:
Hamburger cu carne de vită  FOTO: pexels.com
Hamburger cu carne de vită FOTO: pexels.com

Dieta poate fi prieten sau dușman pentru sănătatea noastră. Specialiștii atrag atenția că anumite alimente duc la boli cardiovasculare.

Dietele bogate în alimente care declanșează inflamația cronică în interiorul corpului vă pot crește riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Harvard, publicat în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie, a constatat că persoanele care au consumat mai multe alimente care provoacă inflamații, cum ar fi băuturile cu zahăr, carnea roșie și procesată și carbohidrații rafinați, au fost cu 38% mai predispuși să dezvolte boli cardiovasculare decât cei care au consumat o dietă care a ajutat la combaterea inflamației cronice. Alimentele care inhibă inflamația tind să aibă mai multe fibre și antioxidanți, precum legumele cu frunze verzi, fructe, cereale integrale și ceai și cafea.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, autorii studiului au analizat datele de la peste 200.000 de femei și bărbați din trei studii de amploare, Studiul I și II al asistenților medicali și Studiul de urmărire al profesioniștilor din domeniul sănătății. Participanții au fost urmăriți, în unele cazuri, de mai bine de trei decenii. Autorii au declarat că vor fi necesare studii de urmărire pentru a confirma rezultatele lor, dar constatările lor sugerează că dezvoltarea de diete antiinflamatorii poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel