Dieta care-ți lungește viața cu 10 ani. Cum arată MENIUL pe o zi

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Dieta care-ți lungește viața cu 10 ani. Foto: Pexels @Ron Lach
Dieta care-ți lungește viața cu 10 ani. Foto: Pexels @Ron Lach

Dieta genială. Cum arată dieta care îți prelungește viața cu zece ani. La ce alimente trebuie să renunți. 

Dieta care-ți lungește viața cu 10 ani. Cum arată MENIUL pe o zi. În ultimii ani, goana după diete a fost din ce mai mare, iar dietele rapide au fost la mare căutare, chiar dacă nu au fost cele mai sănătoase.

Ei bine, cercetătorii norvegieni au descoperit cum poți, prin dietă, să-ți prelungești viața cu 10 ani. Studiul specialiștilor arată că dacă apelezi la dieta optimă poți adăuga aproximativ 10 ani speranței de viață.

Cercetătorii Universității din Bergen, Norvegia susțin că au descoperit cum să adauge un an în plus speranței de viață, iar tot ce trebuie să faci este o schimbare în dietă. 

Potrivit analizelor făcute de ei, dacă la vârsta de 60 de ani urmezi o dietă optimă, adaugi 9.1 ani speranței de viață și 8.1 în cazul femeior.

Studiul, publicat în jurnalul Plos Medicine, citat de Science Daily, a fost transformat într-un instrument online numit calculatorul Food4HealthyLife.

Acest model ia în calcul unde locuiește persoana respectivă, vârsta, sexul, după care cercetătorii măsurau impactul unei diete îmbunătățite.

Ce este și cum arată o dieta optimă. Cum ar trebui să arate meniul de zi cu zi

 

Cercetătorii spun că doar dacă elimini cârnații, baconul și coastele din dietă și le înlocuiești cu pește, nuci și leguminoase, îți poți crește longevitatea. 

Mai mult, din alimentație trebuie eliminată și carnea roșie și carnea procesată, dar și sucurile carbogazoase care conțin zahăr. În ceea ce privește carnea albă, nu ai voie să mănânci mai mult de 50g pe zi.

Studiile mai arată și cantitatea ideală de fructe și legume pe care ar trebui să o consumi pe zi. Este ideal dacă ai consuma 400g de fructe și legume pe zi. 

Cum ar trebui să arate meniul tău? Simplu și sănătos: o roșie mare, un ardei gras, mix de salată, jumătate de avocado, o supă de legume, o banană, o portocală, un măr, un kiwi și o mână de fructe de pădure.

Practic, odată ce-ți schimbi alimentația, nu doar că trăiești mai mult, dar trăiești și sănătos, pentru că scad șansele apariției de cancer, boli cardiovasculare sau hipertensiune arterială.

Vezi și: Cum să slăbești dormind. Obiceiuri de somn care te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel