Dieta cu suc de mere: detoxifiere și imunizare de sezon

Steluța Indrei |
Data publicării:
Alimentele care te protejează de cancer: merele și ceaiul, printre cele mai bune
Alimentele care te protejează de cancer: merele și ceaiul, printre cele mai bune

Dieta cu suc de mere poate fi ținută o dată pe an, toamna, când este sezonul acestor fructe. Această cură de detoxifiere ajută atât la slăbit, cât și la imunizarea organismului.

Dieta cu suc de mere și cu mere consumate ca atare mai ajută la:

- detoxifierea ficatului;

- stimularea digestiei;

- combaterea asteniilor și a stărilor depresive;

- eliminarea calculilor renali și biliari;

- prevenirea răcelilor de sezon.

Atenţie! Pentru această dietă cu suc de mere nu trebuie să te bazezi pe sucul de mere cumpărat din comerţ. Nu poți ști ce se află în cutiile de suc gata ambalate. Prepară suc de mere acasă, pe care este bine să îl bei imediat după preparare. 

Dieta cu suc de mere, recomandări

Această cură nu trebuie să dureze mai mult de cinci zile, deoarece pot apărea carenţe nutritive. În tot acest timp se vor consuma numai mâncăruri uşoare, astfel încât să nu se depășească 1.800 de calorii pe zi şi vei bea câte un litru de suc de mere pe zi. Evită prăjelile, alcoolul, alimentele grase și dulciurile. Ultima masă trebuie luată la ora 19:00, cel târziu. 

Sucul de mere se bea cu câteva minute înainte de masă sau la două ore după, niciodată în timpul mesei şi trebuie să fie neapărat proaspăt; sucul se obţine prin trecerea merelor prin storcător. În plus, poți consuma și mere ca atare, crude sau coapte, la gustările dintre mese.

Merele combat asimilarea grăsimilor şi scad apetitul, acestea fiind bogate în fibre şi sărace în calorii. Dieta cu suc de mere și mere poate asigura o pierdere în greutate de până la 3 kilograme într-o săptămână.

Merele sunt excelente pentru vitaminizarea organismului, conțin vitamina C, polifenoli, potasiu, magneziu, fosfor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel