Dieta de detoxifiere: lucruri pe care nu ți le-a spus nimeni despre asta

Angela Sabău |
Data publicării:
Detoxfiere      Foto: Pixabay
Detoxfiere Foto: Pixabay

Dacă plănuiți să începeți o dietă de detoxifiere, ar fi bine să știți câteva lucruri înainte de asta.

Este imperativ să eliminați toxinele din corp, dar pentru asta, tot ce trebuie să faceți este să vă hidratați bine și să duceți un stil de viață echilibrat.

Folosirea dietei de detoxifiere pentru eliberarea toxinelor din corp și pierderea în greutate nu este doar greșită, dar nu așa funcționează. O dietă de detoxifiere tipică implică o perioadă de post, urmată de o dietă strictă de sucuri proaspete, apă, legume și fructe. Ceaiurile din plante, suplimentele și alte ierburi fac, de asemenea, parte din dieta de detoxifiere uneori.

Aceste diete de detoxifiere au ca scop să vă odihnească organele, să vă stimuleze ficatul pentru a scăpa de toxine, să îmbunătățească circulația și să ofere organismului nutrienți sănătoși. Dietele de detoxifiere variază de la persoană la persoană și, de asemenea, variază ca durată. Deci, dacă intenționați să urmați o dietă de detoxifiere pentru pierderea în greutate, atunci iată de ce nu ar trebui să optați pentru una.

Dieta de detoxifiere pentru scăderea în greutate nu este recomandată deoarece nu se poate susține greutatea pierdută pentru o perioadă mai lungă de timp. Veți pierde mult în greutate, dar se va datora pierderii de lichide și carbohidrați, nu din cauza pierderii de grăsime. Pierdeți greutatea apei, care se recâștigă rapid odată ce încheiați dieta.

Corpul dvs. face deja o treabă bună în curățarea toxinelor:

Dieta de detoxifiere susține că ajută la eliminarea toxinelor din sistemul nostru, dar corpul nostru are deja un sistem uimitor de detoxifiere în ficat, rinichi și colon. Aceste diete nu fac nimic prea mult decât corpurile noastre nu fac în mod natural. 

Aceste diete sunt sărace în proteine:

Aceste sucuri de detoxifiere vă vor ajuta să pierdeți în greutate, dar nu vor putea livra proteinele de care are nevoie corpul pentru a menține și repara mușchii. Într-un fel, mușchii vor fi înfometați. Deci, în timp ce este posibil să pierdeți în greutate, o parte din această greutate poate fi masa musculară.

Pot provoca oboseală:

Dietele de detoxifiere duc la oboseală dacă nu vă satisfaceți nevoile calorice zilnice. Dietele de detoxifiere au un conținut scăzut de calorii și au aporturi limitate de grăsimi și carbohidrați. Glucidele sunt principala sursă de combustibil a corpului și creierului pentru sarcinile fizice și mentale zilnice. Aportul inadecvat poate duce la oboseală și la un metabolism încetinit din conservarea energiei.

Poate duce la deshidratare:

Există fluide implicate în dietele de detoxifiere, dar din moment ce aportul caloric este restricționat în timpul acestor diete, organismul poate reține mai multă apă pentru a fi utilizată în procesele corpului, cum ar fi menținerea echilibrului fluidelor și a electroliților și a proceselor digestive. Apoi crește frecvența mișcărilor intestinale pentru a elimina toxinele și alimentele nedigerate. Apa se pierde în timpul acestui proces, ceea ce poate duce la deshidratare.

Pentru a slăbi, mănâncă bine și elimină junk-urile din viața ta. Pierderea în greutate este un proces treptat și se întâmplă odată ce faci totul bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel