Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Alimentele nu sunt întotdeauna sănătoase sau nesănătoase. Medicul Nutriționist Anca Hâncu ne arată cum pot fi preschimbate în alimente sănătoase cele incriminate sau, dimpotrivă, cum ne pot dăuna unele...
Alimentele considerate nesănătoase pot fi preschimbate în unele recomandate chiar și de nutriționiști, cu condiția să le preparăm diferit. Medicul Nutriționist Anca Hâncu a explicat la Interviurile DC Medical și DC News că e foarte important să știm să alegem alimente hipocalorice însă dacă le preferăm pe cele cu mai multe calorii, există sluții.
„Sunt multe variante sănătoase în jurul nostru, important este să știm cum să ni le alegem. Să știm să alegem alimentele hipocalorice, să evităm excesul de calorii, sau dacă ne plac foarte mult alimentele hipercalorice, să știm să le aducem în dieta noastră într-o proporție mai mică, să facem deosebirea între un cartof pai înecat în grăsime și un cartof fiert sau copt, care va fi o alegere mult mai sănătoasă. Aceste tehnici de gastrotehnie pot schimba complet același aliment, transformându-l într-un aliment sănătos”, a spus ea în cadrul emisiunii.
De asemenea, medicul nutriționist a mai arătat că u există neapărat alimente sănătoase sau nesănătoase, ci este foarte importantă cantitatea și modul de preparare.
„Nu există neapărat alimente sănătoase sau nesănătoase. Mărul, de exemplu, este un aliment sănătos, ne aduce fibre, vitamina C, cu mare valoare nutritivă. Însă mâncat în exces, două kilograme de mere pe zi de exemplu, ne aduc un exces de fructoză care în timp duce la ficatul gras non-alcoolic, astfel că alimentele trebuie organizate într-o moderație și într-o diversitate. E foarte importantă diversitatea în alegerile noastre. Și de aceea vizita la nutriționist va aduce modele alimentare bazate pe preferințele persoanelor, tocmai pentru a reuși să stabilim o aderență la acea intervenție nutrițională. Adică omul să primească sfaturi cum să mănânce apropiat de ceea ce i-ar plăcea lui să mănânce și cu ce e obișnuit, dar să știe să păstreze totul într-un stil de viață sănătos”, a mai punctat ea.
Mai multe detalii despre cum învățăm un stil de viață sănătos puteți vedea în materialul video atașat
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.