Diete, ce greșeli facem și ce rol are metabolismul: explică endocrinologul Alina Antonela Burlacu

Angela Sabău |
Data publicării:
EXCLUSIV
Dieta
Dieta

Medicul endocrinolog Alina Antonela Burlacu a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre un top al dietelor și ce greșeli fac oamenii înainte de a ajunge la un nutriționist, dar și cum afectează metabolismul efectul dietelor.

Medicul endocrinolog Alina Antonela Burlacu a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre efectul metabolismului asupra dietelor, dar și despre greșelile pe care le facem atunci când ținem diete.

„La sfârșitul fiecărui an se face un top al dietelor la americani, acolo unde este o mare frecvență de obezitate și de diete. Toate dietele stricte și super severe au picat și au rămas în top „intermitent fasting” (postul intermitent), pe locul doi este dieta mediteraneană - pe care ar trebui să o adoptăm și noi - și după aia este DASH diet, care este o dietă pentru pacienții cu probleme cardiace, în care se mănâncă cam ca în dieta mediteraneană, adică foarte mult pește, fructe de mare, ulei de măsline și legume, mai puțină carne, doar că se mănâncă fără sare. Ăsta este top 3”, a spus medicul endocrinolog. 

Greșeli pe care le facem când ținem diete

Ea a mai arătat că înainte de a ajunge la un medic, facem o serie de greșeli în ce privește dietele. „Înainte de a deveni pacienți, trebuie să recunoaștem că oamenii apelează la dietele de pe net. La nutriționist se ajunge greu. Toată lumea încearcă o grămadă de diete și ce vreau să spun este că: decât să ții o dietă și să te lași, apoi altă dietă și iar te lași; rata metabolismului scade; mai bine mănânci câte puțin din toate, îți faci micile pofte, pentru că din cauza asta se și ajunge la efectul de yo-yo sau ce se mai întâmplă. Pacienții țin foarte multe diete până ajung la medic”, a mai spus medicul.

Pe de altă parte, a mai aratat ea, metabolismul are de suferit pe măsură ce trece timpul. „Să nu uităm că, din păcate, cu fiecare decadă, la 20, 30, 40, 50 de ani, rata metabolismului scade. Dacă e, doamnelor, să faceți niște schimbări, faceți-le până vă schimbați prefixul, pentru că este din ce în ce mai greu, cu cât se înaintează în vârstă.” 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel