Diuretice naturale: Cum reduci retenția de lichide în siguranță

Un diuretic natural poate oferi avantaje semnificative față de medicamentele diuretice convenționale. Cu toate acestea, utilizarea diureticelor naturale poate fi periculoasă dacă este luată din motive greșite.

Un diuretic natural este o plantă folosită pentru efectul asupra tractului urinar și a echilibrului fluidelor. Diureticele sunt utilizate în primul rând pentru a elimina excesul de lichid din țesuturile corpului, pentru a curăța tractul urinar în tratamentul infecțiilor urinare și pentru detoxifierea organismului prin excreția crescută a deșeurilor prin rinichi, notează University Health News. 

Când este în siguranță să utilizați un diuretic natural

Pentru edem (acumularea de lichide tisulare), cum ar fi retenția de lichide din cauza sindromului premenstrual și alte cauze non-grave
Pentru prevenirea și tratamentul infecțiilor tractului urinar necomplicat
Pentru prevenirea pietrelor la rinichi
Pentru limfedem (congestie limfatică), cum ar fi umflarea în braț, datorită tratamentului anterior cancerului de sân
Insuficiență venoasă cronică (cum ar fi umflarea picioarelor din cauza varicelor)
Hipertensiune arterială ușoară

Cazuri în care un diuretic natural este contraindicat

Boli severe de inimă sau de rinichi, cum ar fi insuficiența cardiacă congestivă, cu excepția cazului în care este sub supravegherea unui medic integrator sau naturopatic.
Hipertensiune arterială, mai ales dacă luați deja diuretic, cu excepția cazului în care diureticul natural se ia sub supravegherea unui medic cardiolog.
Program de pierdere în greutate pe termen lung

Utilizarea prelungită sau abuzul de diuretice fără supraveghere medicală. Acest lucru poate duce la deshidratare, ceea ce poate provoca leziuni renale și un dezechilibru al nivelurilor normale de electroliți.

Diuretice naturiste 


Unele dintre cele mai bune diuretice pe bază de plante includ următoarele patru exemple.

1. Frunze de păpădie: Taraxacum officinale

Frunzele de păpădie sunt un diuretic natural cunoscut și eficient. Un studiu la șoareci a descoperit că frunza de păpădie este comparabilă cu furosemidul diuretic farmaceutic, în timp ce un studiu mic la oameni sănătoși a constatat că un extract de alcool (tinctura de frunze de păpădie) a crescut semnificativ producția de urină în ceea ce privește frecvența și volumul. Tinctura folosită în studiu a fost făcută de recolta sălbatică din Oregon folosind frunze proaspete de păpădie organică, iar doza a fost de 8 ml de trei ori pe zi.

2. Păpădia cu UvaUrsi

Frunza de păpădie este adesea combinată cu alte medicamente botanice. De exemplu, într-un studiu clinic randomizat controlat dublu orb, controlat cu placebo, un extract de frunze de păpădie și rădăcină a fost combinat cu extractul de UvaUrsi pentru tratamentul a 57 de femei cu infecții ale vezicii cronice. UvaUrsi (Arctostaphylosuva-ursi) nu este diuretic, dar are o istorie lungă de utilizare pentru valoarea sa deosebită în bolile vezicii urinare și rinichilor. Este raportat să întărească și să transmită tonul pasajelor urinare și să atenueze inflamația tractului urinar.

În studiu, tratamentul cu păpădie și uvaursi timp de o lună a redus în mod semnificativ reapariția infecțiilor vezicii urinare în perioada de urmărire de un an, fără incidente de infecții ale vezicii urinare în grupul din plante și o apariție de 23% în grupul placebo. Nu au fost raportate efecte secundare.

3. Pătrunjel: Petroselinum crispum

Pătrunjelul este unul dintre cele mai bune diuretice naturale pentru tratamentul edemelor și retenția de lichide. Pătrunjelul crește producția de urină acționând ca un acvaretic, ceea ce înseamnă că acționează pentru a crește excreția de apă din organism, fără a efectua electroliți, cum ar fi sodiu și potasiu, așa cum fac majoritatea medicamentelor diuretice convenționale; efectul pătrunjelului asupra electroliților din corpul tău este în mare măsură neutru.

4. Buchu: Agathosma betulina

Frunzele Buchu au fost folosite de indigenii din Africa de Sud timp de sute de ani. Utilizarea medicinală a buchu a fost preluată de coloniștii olandezi timpurii, iar preparatele Buchu sunt acum utilizate pe scară largă ca diuretice în medicina pe bază de plante occidentale.

Deoarece frunza buchu este atât un diuretic, cât și un antiseptic al tractului urinar, utilizarea sa principală este în tratamentul bolilor tractului urinar. De exemplu, este utilizat în mod obișnuit pentru tratamentul și prevenirea infecțiilor tractului urinar. De asemenea, este utilizat pentru inflamația sau infecția prostatei, vezicii urinare și uretrei și pentru tratarea și prevenirea calculilor renali.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel