Dorințe în 2019: 15 pași care te fac mai fericit

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Fericirea ta ține de tine: conteaza mult cum ti-o faci si cum o alimentezi
Fericirea ta ține de tine: conteaza mult cum ti-o faci si cum o alimentezi

Cu puțină voioșie, cu un mers mai alert și zâmbind îți poți schimba chimia creierului și asta te poate ajuta să te simți mult mai fericit în noul an. Acum, că a trecut Revelionul 2019, e momentul potrivit să facem o schimbare ca să fim mai fericiți în anul care abia începe. Iată ce trebuie să faci:

Oamenii de știință spun că mersul vioi, mișcând brațele, te ajută să te simți mai pozitiv. Chiar dacă nu vă simțiți fericit, o plimbare în pas mai alert vă poate ajuta să obțineți o stare asemănătoare până când veți reuși să fii fericit cu adevărat.

Plesnești sau zâmbești?

Vrei să-ți ridici moralul? Ridică-ți colțurile gurii. Când zâmbești chiar și ușor, poți schimba chimia creierului și te simți mai fericit.

Voluntariatul

Găsește modalități de a te implica în comunitate sau de a ajuta un prieten la nevoie. Te vei ajuta și pe tine însuți. Vă poate îmbunătăți sănătatea mintală și bunăstarea. Voluntariatul aduce un dublu câștig.

Fă-ți noi prieteni

Te face să te simți bine să petreci timp cu oameni care te interesează. Așa că fiți deschiși la noi relații, fie că este vorba de cineva pe care îl întâlniți la birou, la sala de sport, la biserică sau în parc. Dar asigurați-vă că mențineți acele conexiuni pe tot parcursul vieții. Studiile arată că cu cât sunteți mai conectați, cu atât sunteți mai fericiți.

Numără binecuvântările

Scrie tot ce este bun în viața ta. Când faci un efort de a te uita pe partea strălucitoare și bună, asta te ajută să te concentrezi asupra părții pozitive.

Depune efort

Poate dura și 5 minute, dar ai nevoie de exerciții fizice pentru a te pune într-o dispoziție mai bună. Mișcarea corpului are, de asemenea, efecte bune pe termen lung: exercițiile regulate ajută la ținerea depresiei la distanță.

Iartă și uită

Te-a păcălit? Lăsă-l să plece. Iertarea te eliberează de gândurile negative și face mai mult loc în viața ta pentru pace interioară. Și asta aduce fericirea.

Practică înțelepciunea

Meditează o oră pe săptămână. Americanii numesc asta mindulness, un fel de umplece cu ce e bun a minții sau înțelepciune. Îți va oferi o doză de bucurie, pace și mulțumire. De asemenea, vei crea noi căi în creier pentru a simți mai bine bucuria.

Ascultă muzică

Muzica poate avea un efect puternic asupra emoțiilor tale. Alege mixul muzical preferat și intră în horă sau pur și simplu dansează. Vei avea o vibrație reală.

Dormi cât ai nevoie

Majoritatea adulților au nevoie de 7 sau 8 ore de somn în fiecare noapte pentru a rămâne într-o stare bună. Este mai probabil să fii fericit când ai destul timp de odihnă, arată experții de la WebMD.com.

Amintește-ți de întrebarea „De ce?"

Când ai un simț al scopului - de ce lucrezi, de ce faci exerciții sau de faci ceva bun pentru altcineva – asta îți dă sens vieții. În graba unei zile aglomerate, este ușor să pierzi din vedere acest lucru. Așa că oprește-te o clipă pentru a îți aduce în minte. Fericirea este mai mult decât o plăcere instantanee. Ea stă, de asemenea, în satisfacția de a-ți atinge obiectivele.

Provocă-ți criticului interior

Știi acea voce interioară care iubește să scoată în evidență tot ce nu este perfect? Încearcă să observi când criticul interior preia controlul asupra dispoziției tale. Uneori are un ajutr necesar, dar, alteori, este greșit total să-l lași să preia controlul, pentru că face ca lucrurile să pară mai rele decât sunt. Întrebați-l mereu și analizați atent răspunsul: „Este adevărat acest lucru?"

Îmbunătățește-ții obiectivele

Întreabă-te dacă obiectivele tale sunt realiste și la îndemână acum - sau cel puțin dacă sunt lucruri la care poți începe să muncești. Apoi, să fii foarte specific cu privire la ceea ce este obiectivul – nu trebuie să fie „să lucrezi mai mult", ci mai degrabă de genul „să mergi 30 de minute pe zi, de trei ori în această săptămână" sau „o să mănânc o salată la prânz de două ori în această săptămână". Notează obiectivul, și recompensează-te pentru fiecare pas pe care îl faci spre atingerea lui! Dar nu cu dulciuri! Mmergi la un film, mai bine, sau mai fă o plimbare în parc!

Căută compania persoanelor pozitive

„Emoțiile sunt contagioase", așa cum se spune. Deci vrei ca oamenii din viața ta să fie încrezători, optimiști și sănătoși. Vei observa probabil că se rupe suferința de pe tine în compania lor, lăsându-te să te simți mai bine. Și apoi poți trece și peste aproape orice.

Întreabă un profesionist

Dacă te simți mult mai puțin fericit decât obișnuiai, chiar și după ce ai încercat sfaturile din această prezentare, este timpul să suni un expert. Fă o sesiune cu un consilier, un psiholog sau un psihiatru, pentru a vorbi despre cum te simți. Dacă depresia este motivul pentru care îți plouă, tună și fulgeră, există tratamente. Chiar dacă nu ești deprimat, ai putea învăța câteva lucruri utile despre tine și despre provocările tale - și te vei simți mai bine decât credeai că ai putea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel