Dovezi medicale că o vacanță îmbunătățește sănătatea inimii!

Dana Lascu |
Data publicării:
Vacanța reduce anumiți factori de risc pentru bolile cardiovasaculare
Vacanța reduce anumiți factori de risc pentru bolile cardiovasaculare

Noi cercetări aduc dovezi medicale care arată că, în loc să pierzi zilele de vacanță, mai bine profiți de tot concediul întrucât asta e benefic pentru sănătatea inimii! Iată care este legătura între concediu și bolile cardiovasculare: 

Cu toții prețuim vacanța și așteptăm cu nerăbdare la acel moment când putem scăpa de la locul de muncă pentru a pleca într-un binemeritat concediu. Odată cu sosirea verii începe de fapt sezonul principal de vacanță și, alături de acesta, cercetătorii aduc acum încă un motiv să apreciem cum se cuvine zilele de „libertate": valoarea lor pentru sănătatea inimii noastre.

Și nu, nu este o glumă, zilele de vacanță fac fizic bine inimii. Un nou studiu realizat de profesorii Bryce Hruska și Brooks Gump de la Universitatea Syracuse, alături de alți cercetători, și publicat pe 17 iunie în revista de specialitate Psychology & Health, dezvăluie beneficiile unei vacanțe pentru sănătatea inimii noastre.

În vacanță se reduc factorii de risc

„Ceea ce am descoperit este că persoanele care au avut mai multe vacanțe în ultimele 12 luni au un risc redus pentru sindromul metabolic și simptomele metabolice", spune Bryce Hruska, profesor asistent de sănătate publică la Colegiul Falk de Sport și Dinamică Umană din cadrul Universității din Syracuse.

„Or, sindromul metabolic este o colecție de factori de risc pentru boli cardiovasculare. Dacă aveți mai mulți factori de risc, atunci sigur aveți și un risc mai mare de boli cardiovasculare. Acest lucru este important pentru că vedem de fapt o reducere a riscului de boli cardiovasculare cu cât mai multă vacanță își ia o persoană. Deoarece simptomele metabolice sunt modificabile, înseamnă că se pot schimba sau pot fi eliminate", a mai explicat specialistul.

Așadar concluzia cea mai importantă a studiului este că: o persoană își poate reduce simptomele metabolice - și, prin urmare, riscul lor de boli cardiovasculare - pur și simplu, mergând în vacanță!

Nu rata concediul!

Hruska spune că încă cercetează ce anume din „vacanțe" le fac benefice pentru sănătatea inimii, dar în acest moment, ceea ce știm cu certitudine este că important pentru oameni este să să folosească timpul de vacanță pe care-l au pentru ei!

„Unul dintre cele mai importante lucruri legate de concediu este că zile de concediu au aproape 80% din angajații cu normă întreagă, dar mai puțin de jumătate le utilizează pe toate. Cercetările noastre sugerează că, dacă oamenii se folosesc mai mult acest beneficiu, care le e la îndemână, s-ar traduce într-un beneficiu tangibil pentru sănătate, la modul general".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel