Dr Mihaela Bilic, despre beneficiile consumului de căpșuni: efectul surprinzător asupra dinților

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Căpșuni       FOTO: pexels.com
Căpșuni FOTO: pexels.com

Este sezonul căpșunilor, iar medicul nutriționist Mihaela Bilic a oferit câteva informații despre beneficiile neașteptate ale fructelor delicioase.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic descrie în câteva cuvinte beneficiile consumului de căpșuni, că tot a început sezonul lor. Astfel, printre multe alte beneficii, ea vorbește despre un efect la care puțini dintre noi ne-am fi așteptat, și anume acela de albire al dinților.

Iată ce a scris ea pe o rețea de socializare:

„Am spus mereu că mâncarea este doar unul dintre elementele care ne pot satisface simțurile. De multe ori e mai important cine/ce este în jurul mesei, decât ce e pe masă, atmosfera, sunetele, mirosul, conversația sau, de la caz la caz, liniștea și natura pot fi „ingrediente” la fel de importante.
Astăzi am făcut un picnic cu verdeață, ciripit de mierle, miros de lacrămioare și căpșuni.
Pledoarie pentru consumul de căpșuni:
- au puține calorii și mai multă vitamina C decât portocala
- au multe fibre solubile(care scad colesterolul) și insolubile(care previn constipația)
- albesc dinții, împrospătează respirația și au efect afrodisiac
- În 100g căpșuni avem peste 50% din doza zilnică de vitamina C, 20% din doza de acid folic, 150mg potasiu, 2g fibre și bioflavonoide cu efect anticancer.
Niciodată căpșunile n-au fost mai delicioase, poate pentru că la argumentele nutriționale s-au adăugat și factorii de mediu. Promit să mai fac astfel de picnicuri în Natură!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel