Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Este sezonul căpșunilor, iar medicul nutriționist Mihaela Bilic a oferit câteva informații despre beneficiile neașteptate ale fructelor delicioase.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic descrie în câteva cuvinte beneficiile consumului de căpșuni, că tot a început sezonul lor. Astfel, printre multe alte beneficii, ea vorbește despre un efect la care puțini dintre noi ne-am fi așteptat, și anume acela de albire al dinților.
Iată ce a scris ea pe o rețea de socializare:
„Am spus mereu că mâncarea este doar unul dintre elementele care ne pot satisface simțurile. De multe ori e mai important cine/ce este în jurul mesei, decât ce e pe masă, atmosfera, sunetele, mirosul, conversația sau, de la caz la caz, liniștea și natura pot fi „ingrediente” la fel de importante.
Astăzi am făcut un picnic cu verdeață, ciripit de mierle, miros de lacrămioare și căpșuni.
Pledoarie pentru consumul de căpșuni:
- au puține calorii și mai multă vitamina C decât portocala
- au multe fibre solubile(care scad colesterolul) și insolubile(care previn constipația)
- albesc dinții, împrospătează respirația și au efect afrodisiac
- În 100g căpșuni avem peste 50% din doza zilnică de vitamina C, 20% din doza de acid folic, 150mg potasiu, 2g fibre și bioflavonoide cu efect anticancer.
Niciodată căpșunile n-au fost mai delicioase, poate pentru că la argumentele nutriționale s-au adăugat și factorii de mediu. Promit să mai fac astfel de picnicuri în Natură!”
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.