Dr Mihai Craiu: absența somnului are efecte grave asupra sănătății

Adisa Codruț |
Data publicării:
Somn
Somn

Medicul Mihai Craiu susține că ”lipsa somnului dăunează grav sănătății” și ”ucide mai rapid decât lipsa alimentației”.

Medicul Mihai Craiu spune că ”este cunoscut faptul că absența somnului are efecte grave asupra sănătății”. Acesta sfătuiește ca părinții să nu-și lase școlarii toată noaptea la calculator deoarece ”lipsa de somn dăunează grav sănătății”, dar nici să le dea ”antioxidante minune”.

”Lipsa somnului ucide mai rapid decât lipsa alimentației. Au dovedit-o numeroase studii ulterioare. Timp de 100 de ani s-a crezut că lipsa somnului strică ceva în creier. Ca un aparat electric supraturat care face un scurt-circuit. Dar nu este așa. Vă recomand să citiți istoria fascinantă a studiilor despre somn in articolul Quatamagazine atașat mai jos. Acesta ne prezintă modul cum s-a ajuns la concluzia actuală că lipsa somnului ucide creierul, printr-un proces care are loc în tubul digestiv”, consideră medicul Mihai Craiu, potrivit Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel