Dr Mihail Pautov, secretul unei vieți lungi și frumoase. Dovezi

Dana Lascu |
Data publicării:
Dr. Mihail Pautov este chirurg la Institutul Clinic Fundeni
Dr. Mihail Pautov este chirurg la Institutul Clinic Fundeni

Cunoscutul chirurg și blogger Mihail Pautov spune că secretul unei vieți lungi și frumoase e simplu, chiar dacă are anumite limitări.

„Încă nu există studii concrete care să arate că gândirea pozitivă poate vindeca vreo boală deja existentă (și probabil nici nu vor exista vreodată). La fel cum, oricat ai învața regulile de circulație după accidentul deja produs, mecanicul va rămâne singurul capabil să-ți repare mașina; totuși, nenumărate studii demonstrează faptul că o minte pozitivă poate garanta o viață mai lungă", notează dr Mihail Pautov, chirurg la Institutul Clinic Fundeni, pe pagina sa personală.

Potrivit lui, procesul prin care optimismul îmbunătățește starea fizică e explicabil biologic și dovedit deja în numeroase studii.

„În aceste cercetări se confirmă ideea că optimismul ar putea preveni atacurile de cord și accidentele vasculare. Mai exact, dr. Alan Rozanski, profesor de cardiologie la Mount Sinai St. Luke's Hospital din New York a organizat mai multe studii clinice în care au fost implicate peste 230.000 de persoane- barbați și femei de toate vârstele (de la adolescenți la bătrâni de 90 de ani). S-a descoperit că optimiștii au un risc de 35% mai mic de a avea complicații ale bolilor de inimă sau o moarte timpurie".

Un alt studiu ajunge la aceeași concluzie: că optimiștii au avut o durată de viață cu până la 10-15% mai lungă decât a celor pesimiști.

Dar ce se întâmplă în corpul nostru când gândim pozitiv?

„Indiferent de felul în care gândești și în care privești viața, gândurile tale îți influențează direct sănătatea. Chiar acum gândurile tale iți influențează starea fizică generală. Orice gând este tradus în secreții hormonale care vor reda un sentiment. Gândurile bune, pozitive, aduc cu ele beneficii, în schimb cele pesimiste dăunează", notează dr Mihail Pautov.

Cum ne formăm o gândire optimistă, aflați aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel