Ești somnoros? Socializezi mai puțin, zic studiile

Florina Pop |
Data publicării:
Somnul
Somnul

Cercetătorii suedezi susțin, în urma unui studiu, că oamenii somnoroși ar socializa mai puțin.

O echipă de cercetători de la Institutul Karolinska și Universitatea Stockholm, ambele din Suedia, a găsit o legătură între cât de somnoroși sunt unii oameni și cât de puțin socializează.

În urma unui studiu la care au participat 641 de adulți activi, care au ținut un jurnal detaliat (cu înscrieri la fiecare 30 de minute când nu lucrează) despre cum dormn și cât de mult socializează, cercetătorii au descoperit modele care sugerează că există conexiuni necunoscute anterior între somnolență și socializare, potrivit unui comunical al Institutului citat.

Aceștia au sesizat că somnolența și socializarea au fost afectate de perioada din zi, mai precis, au descoperit contactul social poate scădea cu până la 70% când oamenii sunt somnoroși.

Toate concluziile pot fi citite în studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel