Efectele jocurilor video asupra comportamentului violent

Un nou studiu constată că nu există suficiente informații pentru a susține afirmația potrivit căreia jocurile video violente duc la acte de violență.

 

Studiul The Contemporary Economic Policy a examinat datele din National Longitudinal Study of Adolescent to Adult Health pe un eșantion reprezentativ la nivel național de adolescenți din clasele 7–12, din Statele Unite, între aprilie și decembrie 1995. Peste 15.000 de participanți au fost urmăriți până la vârsta adultă cu patru valuri de interviuri la domiciliu, ultimul interviu fiind realizat în 2008, când participanții aveau între 24 și 32 de ani.

„În timp ce datele arată că violența mai târziu în viață este legată de jocurile video din adolescență, cea mai mare parte se datorează faptului că, în raport cu femeile, bărbații joacă mai des jocuri și se bat mai des. Estimările care stabilesc cauzalitatea nu găsesc niciun efect sau un efect negativ mic ", a declarat autorul, doctor Michael Ward, de la Universitatea din Texas, Arlington. „Aceasta este a patra analiză care folosește o a patra metodologie și un al patrulea set de date privind rezultatele reale și care nu găsește efecte violente din jocurile video."

Dr. Ward a menționat că este important ca studiile să examineze rezultatele din lumea reală. „Dezvoltarea jocurilor video este una dintre cele mai rapide evoluții ale expresiei umane concepute vreodată. Ne este greu să ne imaginăm experiențele pe care le vor oferi jocurile dezvoltate doar în următoarele câteva decenii ", a spus el. „Ar fi păcat să înăbuși în mod neintenționat și inutil această explozie de creativitate cu intervenții politice bazate pe conținut."

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel