Expunerea la mercur. Efecte asupra sănătății

Bianca Ştefan |
Data publicării:
Creier
Creier

Mercurul elemental și metil mercurul sunt toxici pentru sistemul nervos central și periferic.

Inhalarea vaporilor de mercur poate produce efecte dăunătoare asupra sistemului nervos, digestiv și imun, plămânilor și rinichilor și poate fi fatală. Sarurile anorganice ale mercurului sunt corozive pentru piele, ochi și tractul gastro-intestinal și pot induce toxicitate la rinichi dacă sunt ingerate.

Tulburările neurologice și comportamentale pot fi observate după inhalare, ingestie sau expunerea cutanată a diferiților compuși ai mercurului. Simptomele includ tremor, insomnie, pierderea memoriei, efecte neuromusculare, dureri de cap și disfuncții cognitive și motorii.

Semnele ușoare, subclinice ale toxicității sistemului nervos central pot fi observate la lucrătorii expuși unui nivel elementar de mercur în aer de 20 μg / m3 sau mai mult timp de mai mulți ani.

Efectele renale au fost raportate, variind de la creșterea proteinei în urină până la insuficiența renală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel