FDA, alertă: Au fost distribuite versiuni falsificate de botox. Efectele pot fi nocive

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
botox falsificat foto:freepik
botox falsificat foto:freepik

FDA a emis o alertă cu privire la versiunile falsificate ale botoxulu, produs de AbbVie, care au fost distribuite spre folosință în industria cosmetică. Efectele ajung să fie nocive.

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a emis o alertă importantă marți, cu privire la versiuni falsificate și nesigure ale botoxului produs de AbbVie, care au fost distribuite consumatorilor în scopuri cosmetice în mai multe state.

Potrivit informațiilor furnizate de Reuters, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) și FDA-ul au demarat investigații în urma rapoartelor privind reacții nocive la persoanele care au primit injecții cu Botox falsificat.

Până la data de 12 aprilie, un număr de 19 persoane din nouă state au raportat reacții nocive, după ce au primit astfel de injecții de la persoane neautorizate sau neinstruite, sau în medii ne-sanitare, cum ar fi locuințele private sau spa-uri, conform datelor furnizate de CDC.

Statele care au înregistrat aceste reacții includ Colorado, Florida, Illinois, Kentucky, Nebraska, New Jersey, New York, Tennessee și Washington.

În prezent, FDA-ul desfășoară o investigație în curs, colaborând cu producătorul Botoxului, AbbVie, pentru a identifica și elimina produsele falsificate suspecte de Botox care au fost identificate în Statele Unite.

Cu toate acestea, AbbVie nu a răspuns imediat solicitării Reuters pentru un comentariu în legătură cu această situație.

Această alertă semnificativă evidențiază importanța verificării surselor și a autenticității produselor cosmetice și medicale, precum și necesitatea unei reglementări stricte în industria farmaceutică pentru a proteja sănătatea și siguranța consumatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel