FDA: Pastilele pentre arsurile solare, nesigure pentru sănătate

Adisa Codruț / 09 Martie 2019 / 16:29
Cremele de protecție solară. Foto: Pixabay
Cremele de protecție solară. Foto: Pixabay

În unele țări au apărut pastile care promit să protejeze pielea de arsurile solare. Autoritățile însă atrag atenția că acestea nu sunt autorizate și că pun în pericol sănătatea. Doar cremele și loțiunile pot proteja pielea de razele soarelui.

Pastile care să ne protejeze de razele soarelui? Ar fi o idee minunată. Dar FDA avertizează consumatorii să nu cumpere astfel de pastile, după ce s-au găsit asemenea produse etichetate ca suplimente alimntare și care promit să protejeze pielea de soare.

Problema este ca aceste produse nu ofera beneficiile publicate, iar FDA a avertizat companiile că aceste afirmații false și ar putea pune sănătatea oamenilor în pericol.

Doar tratamentele topice, cum ar fi loțiuni și creme, sunt aprobate pentru a vă proteja pielea de razele solare dăunătoare.

În timp ce FDA a instruit aceste companii să-și corecteze reclamele și informațiile de pe site-ul Web, pot exista și alte companii care fac declarații similare care nu au fost încă abordate de FDA - cumpărător.

Nu se aprobă nicio pilulă pentru a înlocui protecția solară.

Articolul integral poate fi ciit AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy