Ferestrele murdare, risc de îmbolnăvire. Ce să pui în APĂ când ștergi geamurile. Trucul pe care trebuie să-l folosești de acum

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
ferestrele murdare - FOTO: Freepik
ferestrele murdare - FOTO: Freepik

Ferestrele murdare pot limita semnificativ cantitatea de lumină solară care intră într-o cameră, iar acest lucru poate duce la îmbolnăvire.

Ferestrele murdare pot contribui la depresie, dar și la declanșarea unor anumite boli. Ferestrele murdare pot contribui la iluminarea slabă din zilele de iarnă. Deficitul de vitamina D apare atunci când organismul nu primește suficientă vitamina D din lumina soarelui sau din dietă. Deficitul de vitamina D poate provoca pierderea densității osoase, osteoporoza, poate duce la risc de fracturi. În plus, și ritmul circadian este afectat de lipsa luminii solare, iar în acest caz poate să apară chiar și depresia.

Cum să speli ferestrele în zilele reci

Specialiștii susțin că ferestrele ar trebui spălate înainte ca vremea să se răcească considerabil. Temperatura exterioară optimă la care ar trebui spălate ferestrele exterioare este cuprinsă între 10 și 21 de grade Celsius, potrivit The Spruce.

Astfel, nu va trebui să vă confruntați cu înghețul sau cu produsul de curățare care se evaporă prea repede în căldură.

Vezi și: Varza albă sau varza roșie, care este cea mai bună. Fiecare asigură 4% din necesarul zilnic de nutrienți

Ce trebuie să faceți înainte de a începe

Pentru a începe procesul de curățare a ferestrelor exterioare, clătiți ferestrele sau treceți peste ele cu o cârpă pentru a elimina orice resturi. Luați în considerare acest lucru ca fiind o prespălare.

Nu merită să irosiți produsul de curățare a ferestrelor pe bucăți mari de murdărie și resturi. Apoi, este timpul să determinați ce veți avea nevoie pentru a putea ajunge la exteriorul ferestrei (de exemplu, un mop sau un stâlp telescopic) și pentru a selecta produsul de curățare.

Există mai multe produse de curățare a sticlei care vor curăța ferestrele fără a lăsa urme. Dar puteți face, de asemenea, propriile dumneavoastră soluții pentru a economisi bani. Una dintre cele mai bune soluții de curățare a ferestrelor de casă este pur și simplu un amestec de apă și săpun de vase.

Iată cinci metode simple pentru a spăla ferestrele fără a rămâne urme

Utilizați un dispozitiv magnetic de curățare a ferestrelor pentru exterior

Curățarea laturii exterioare a ferestrelor care nu se desfac nu este o sarcină ușoară, mai ales atunci când acestea sunt prea înalte sau atunci când locuiți la etajele superioare ale unui bloc. Dar puteți încerca un dispozitiv magnetic de curățare a ferestrelor, care vă va permite să curățați ferestrele.

Instrumentele de acest gen vă ajută să spălați ambele părți ale unei ferestre simultan folosind lavete de curățare din microfibră pentru a șterge orice produs de curățare lichid pe care îl utilizați.

Vezi și: De unde putem obține energie iarna: sfaturile medicilor tibetani

Cât de des ar trebui curățate ferestrele

În majoritatea caselor, ferestrele trebuie curățate cel puțin de două ori pe an - primăvara și toamna. S-ar putea să descoperiți că ferestrele din unele camere au nevoie de mai multă atenție.

Ferestrele din bucătărie pot prezenta urme de grăsime de la gătit.

De ce ai nevoie

Ai nevoie de câteva instrumente, ingrediente din bucătărie și produse de curățenie pentru a spăla în mod corespunzător ferestrele.

Echipamente / Instrumente

- cârpe din microfibră

- scară sau scaune

- o perie de praf

- o sticlă de pulverizare

- un aspirator

Materiale

- soluție de spălat geamuri

- o sticlă de oțet alb distilat

Vezi și: 8 alimente care ne ajută să slăbim. Popescu: Ajută la metabolizarea proteinei animale

Șterge praful de pe ferestre

Acest lucru poate suna ca o muncă suplimentară, dar este indicat că înainte de a începe să speli efectiv ferestrele să cureți praful și pânzele de păianjeni de pe exteriorul ferestrelor.

Curățați pervazul

Pentru a curăța pervazul aveți nevoie de un aspirator. Din zonele mici, aspiratorul va elimina particulele mici de praf, dar și insectele.

Puteți utiliza curățarea preferată a ferestrelor comerciale sau puteți face propriile dvs. Un simplu produs de curățare a ferestrelor de casă poate fi făcut prin umplerea unei sticle de pulverizare cu un amestec 50:50 de oțet alb distilat și apă.

Vezi și: Expunerea la lumina solară, asociere uimitoare cu ora de culcare

Începeți din partea de sus

Indiferent dacă începeți să curățați în interior sau în exterior, începeți întotdeauna în partea de sus a ferestrei. Pulverizați ușor detergentul pe sticlă și lăsați-l să funcționeze timp de cel puțin 30 de secunde înainte de a începe efectiv să ștergeți ferestrele.

Ce să nu folosiți niciodată

Nu folosiți niciodată prosoape de hârtie pentru curățare. Acestea vor lăsa scame și urme pe ferestre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel