Focare de rujeolă în Suceava: câte doze mai are DSP în stoc

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccinare. Foto: CDC/Amanda Mills
Vaccinare. Foto: CDC/Amanda Mills

Două focare de rujeolă cu zeci de îmbolnăviri se înregistrează în județul Suceava. În toate cazurile, susțin autoritățile, e vorba de copii nevaccinaţi sau vaccinaţi incomplet.

Rujeola, doze. Directorul DSP Suceava, Liliana Grădinariu, a declarat că se confruntă cu două focare comunitare de rujeolă cu câteva zeci de îmbolnăviri. Este vorba de localitățile Vicovu de Sus şi Capu Codrului, unde au fost diagnosticați cu rujeolă copii nevaccinaţi sau vaccinaţi incomplet, părinţii refuzând imunizarea sau neprezentându-se la medicul de familie, informează Agerpres.

Directorul DSP a mai afirmat că instituţia dispune de stocuri suficiente de vaccin şi reaminteşte populaţiei că administrarea vaccinului după schema corectă este sigură şi conferă imunitate.

Rujeolă, doze: cifre

Până acum, în iulie s-au înregistrat în judeţ 61 de cazuri de rujeolă. Până la finele lui iunie erau în județ 240 de cazuri de rujeolă, 101 în mediul urban, cele mai multe la categoriile de vârstă 5-9 ani cu 50 de cazuri şi 0-1 an cu 35 de cazuri.
Din aceste cazuri, 200 de oameni au ajuns la spital, iar 40 au fost izolaţi la domiciliu.

Îmbolnăvirile au fost depistate în localitățile: Vicovu de Sus - 58 de cazuri, Cîmpulung Moldovenesc - 55 de cazuri, Moldoviţa - 23 de cazuri, Rădăuţi şi Capu Codrului cu câte 19 cazuri. În județul Suceava s-au desfășurat două campanii de vaccinare "door to door" la Vicovu de Sus, unde au fost imunizare 54 de copii şi la Capu Codrului unde au fost vaccinaţi 50 de copii.

Potrivit sursei citate, vaccinarea este recomandată copiilor cu vârsta între 9 şi 11 luni, cu revaccinare la vârsta de 1 an şi, ulterior, la vârsta de 5 ani. Iar copiii nevaccinaţi pot beneficia de vaccinul antirujeolic dacă sunt duși la medicul de familie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel