Rujeola, creștere neașteptată. Numărul cazurilor se dublează lună de lună

Adisa Codruț |
Data publicării:
Rujeola a înregistrat o creștere alarmantă
Rujeola a înregistrat o creștere alarmantă

Rujeola înregistrează o creștere alarmantă în județul Suceava. Numărul cazurilor aproape s-a dublat de la o lună la alta, de la începutul anului.

Numărul cazurilor de rujeolă aproape că se dublează de la o lună la alta în județul Suceava, potrivit unor surse citate de agerpres.ro.

Directorul DSP Suceava, Liliana Grădinariu, a arătat că a fost o perioadă în care nu s-au înregistrat cazuri de rujeolă în judeţ, însă din luna ianuarie au reapărut, numărul fiind în creştere, mai arată sursa citat.
Potrivit datelor statistice de la DSP Suceava, în martie s-au înregistrat 20 de cazuri, în aprilie 42, iar în luna mai 87 de cazuri, 90% dintre acestea necesitând internare, dar fără a se înregistra decese.

De la începutul anului au fost raportate, la nivel judeţean, 157 de cazuri de îmbolnăvire, cele mai multe în zonele Câmpulung Moldovenesc, Vama şi Pojorâta, majoritatea dintre pacienţi nefiind vaccinați, mai arată aceeași sursă.

Liliana Grădinariu a mai subliniat că singura şi cea mai eficientă metodă de prevenire a bolii este vaccinarea, ce conferă imunitate pe viaţă în majoritatea cazurilor.

Este necesară vaccinarea cu două doze a cel puţin 95% din populaţie, pentru a împiedica circulaţia bolii.
Vaccinul poate fi administrat doar cu colaborarea părinţilor sau aparţinătorilor.

În judeţul Suceava, acoperirea vaccinală este de 85%, iar DSP dispune de stocuri suficiente de vaccin antirujeolic.
Rujeola sau pojarul este o boală infecțioasă foarte contagioasă şi se estimează că 90% din persoanele neimunizate expuse vor contracta boala.

Complicațiile bolii sunt frecvente, unu din patru paceinți au nevoie de spitalziare, iar unul dintr-o mie moare din cauza complicațiilor, potrivi statisticilor.  

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel