Fructe și legume pe care să nu le eviți vara asta

DCMedical Team |
Data publicării:
Legumele, favoritele sezonului. Foto: Pixabay
Legumele, favoritele sezonului. Foto: Pixabay

Nutriționiștii recomandă consumul de legume și fructe de sezon.

Nutriționistul și dieteticianul Vidhi Chawla vă recomandă câteva fructe și legume nutritive pe care ar fi bine să le consumați în această vară:

Castraveți - Castraveții sunt nu numai hrănitori, ci și bogați în antioxidanți, făcându-i una dintre cele mai populare legume de vară. Castraveții sunt aproape 95% din apă, astfel încât consumul lor într-o zi fierbinte de vară vă poate ajuta să vă mențineți hidratat. 

Pepene - este dulce, delicios și răcoritor. E unul dintre cele mai hidratante alimente pe care le puteți consuma, deoarece conține 92% din apă. Are un conținut ridicat de vitamine A și C, precum și licopen, care ambele ajută la protejarea pielii de daunele provocate de soare.

Boabe - O mână de căpșuni conțin 95% apă și sunt cele mai bune pentru zilele însorite. Căpșunile, afinele, zmeura și murele sunt bogate în vitamina C, antioxidanți și fibre. Boabele sunt benefice pentru ochi, piele și unghii, precum și pentru a reduce inflamația și bolile cronice.

Roșii - sunt o sursă excelentă de hidratare, mai ales atunci când sunt consumate crude, deoarece conțin 95% din apă. Roșiile sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi licopenul, precum și vitamina C și K, potasiu și calciu. Roșiile pot fi consumate crude în salate și sucuri, precum și gătite în curry și sosuri, potrivit pinkvilla.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel