Nu mai mâncați castraveți și roșii împreună! Care este motivul

Când consumăm alimente, acestea sunt descompuse în molecule mici, care sunt utilizate de celulele organelor noastre. Reziduurile nedigerabile sunt apoi eliminate; este procesul de digestie. Dar pentru ca acesta din...
Principiul Ayuverda se bazează pe armonie între corp și minte cu scopul de a reduce stresul, de a îmbunătăți circulația sângelui sau de a elimina toxinele din corp. Este o știință antică indiană de vindecare holistică care înseamnă „știință a vieții”. Diferit de modul de consum occidental, principiul Ayuverda se bazează pe gust, energie și echilibrul corpului.
Secretul unei bune digestii constă în combinația corectă de alimente
Conform acestei abordări, nu este surprinzător să vedem atâtea cazuri de indigestie, care poate fi cauzată adesea de combinațiile proaste de alimente.
Fiecare aliment are un gust, o energie și un efect post-digestiv. Iar combinația greșită de alimente cu energii radical diferite poate copleși agni, un element care reprezintă focul digestiv. Acest lucru poate provoca fermentare, gaze și acumulare de toxine.
În lista combinațiilor de alimente proaste, găsim, spre exemplu:
Proteine / carbohidrați complecși
Proteină / proteină
Cereale / acizi / produse lactate
Banane / lactate
Fruct / iaurt
Fasole / produse lactate / fructe
Ouă / fructe / fasole / produse lactate
Fructe la sfârșitul mesei
Lămâie / castraveți / produse lactate
Porumb / banane, curmale sau stafide
Salată de roșii, castraveți, lămâie
Această ultimă combinație proastă legată de roșii și castraveți se explică prin faptul că roșia este un fruct, în timp ce castravetele este o legumă. Deși combinația roșii-castraveți face minuni într-o salată, nu au același timp de digestie: castravetele este digerat rapid, în timp ce roșia mai lent, care ar avea drept consecință disconfortul digestiv și durere în regiunea abdominală. Această teorie a unei combinații bune sau rele de alimente este coroborată de medicul nutriționist Molly Knudsen.
Ce sfaturi ar trebui să urmezi în caz de indigestie?
Împotriva disconfortului digestiv și a balonării, există remedii naturale care pot calma și ameliora aceste stări. În acest context, Muriel Rey, farmacist specializat în aromoterapie, spune să consumi plante carminative, precum fenicul, chimen, coriandru, care reduc flatulența prin absorbția gazelor intestinale. De asemenea, specialistul recomandă balsamul de lămâie, care acționează ca un antispastic pentru organele digestive.
-
CNAS anunță înlocuirea platformei PIAS cu un sistem modern și sigur15.10.2025, 10:08
-
-
800 de specialiști români, în prima linie a luptei împotriva cancerului15.10.2025, 08:15
-
-
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
Otrava din bucătărie. Duce la cancer și alte boli grave
Nu o să crezi ce pot face vârstnicii cu un simplu telefon! Un truc banal le schimbă viața
Combinația ideală pentru a evita deshidratarea în timpul valurilor de căldură
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
3 flori pe care să NU le oferi niciodată cadou
Cum să câștigi respectul celor din jur. Nu mai face aceste greșeli! Cuvintele pe care trebuie să le spui
Ce înseamnă când apar păianjeni în casă
Dacă pui sare în chiuvetă, uite ce se întâmplă!
Ce se întâmplă dacă pui zaț de cafea în toaletă. Trucuri utile pentru casă
Cum să cureți grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. Ingredientul care șterge orice pată
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
Cum apare o escara? Ghid pentru prevenire și tratament
Trucul simplu pentru a avea călcâie fine. Dermatologii confirmă
Ce pastile nu trebuie luate niciodată cu cafeaua de dimineață
Ce nu trebuie să faci niciodată la un priveghi. Greșelile pe care mulți le fac fără să știe
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Foaia de dafin, soluția ieftină care elimină mirosurile neplăcute din casă peste noapte
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.