Nu mai mâncați castraveți și roșii împreună! Care este motivul

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
Salata
Salata

Când consumăm alimente, acestea sunt descompuse în molecule mici, care sunt utilizate de celulele organelor noastre. Reziduurile nedigerabile sunt apoi eliminate; este procesul de digestie. Dar pentru ca acesta din urmă să fie optim, anumite alimente nu ar trebui combinate, potrivit principiilor Ayuverda. Acestea includ castraveții și roșiile.

Principiul Ayuverda se bazează pe armonie între corp și minte cu scopul de a reduce stresul, de a îmbunătăți circulația sângelui sau de a elimina toxinele din corp. Este o știință antică indiană de vindecare holistică care înseamnă „știință a vieții”. Diferit de modul de consum occidental, principiul Ayuverda se bazează pe gust, energie și echilibrul corpului.

Secretul unei bune digestii constă în combinația corectă de alimente

Conform acestei abordări, nu este surprinzător să vedem atâtea cazuri de indigestie, care poate fi cauzată adesea de combinațiile proaste de alimente.

Fiecare aliment are un gust, o energie și un efect post-digestiv. Iar combinația greșită de alimente cu energii radical diferite poate copleși agni, un element care reprezintă focul digestiv. Acest lucru poate provoca fermentare, gaze și acumulare de toxine.

În lista combinațiilor de alimente proaste, găsim, spre exemplu:

Proteine ​​/ carbohidrați complecși

Proteină / proteină

Cereale / acizi / produse lactate

Banane / lactate

Fruct / iaurt

Fasole / produse lactate / fructe

Ouă / fructe / fasole / produse lactate

Fructe la sfârșitul mesei

Lămâie / castraveți / produse lactate

Porumb / banane, curmale sau stafide

Salată de roșii, castraveți, lămâie

Această ultimă combinație proastă legată de roșii și castraveți se explică prin faptul că roșia este un fruct, în timp ce castravetele este o legumă. Deși combinația roșii-castraveți face minuni într-o salată, nu au același timp de digestie: castravetele este digerat rapid, în timp ce roșia mai lent, care ar avea drept consecință disconfortul digestiv și durere în regiunea abdominală. Această teorie a unei combinații bune sau rele de alimente este coroborată de medicul nutriționist Molly Knudsen

Ce sfaturi ar trebui să urmezi în caz de indigestie?

Împotriva disconfortului digestiv și a balonării, există remedii naturale care pot calma și ameliora aceste stări. În acest context, Muriel Rey, farmacist specializat în aromoterapie, spune să consumi plante carminative, precum fenicul, chimen, coriandru, care reduc flatulența prin absorbția gazelor intestinale. De asemenea, specialistul recomandă balsamul de lămâie, care acționează ca un antispastic pentru organele digestive. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel