Fructele cu cel mai mare conținut de zahăr

Dana Lascu |
Data publicării:
Fructele fac parte dintr-un stil de viață sănătos
Fructele fac parte dintr-un stil de viață sănătos

Da, știm cu toții că unele fructe sunt mai „dulci” decât altele: Dar care din ele conțin mai mult zahăr? Aflăm din materialul de față! Vă dăm și alternativa: fructele cu cel mai mic conținut de zahăr!

Mango

Fructul e bun pentru sănătatea voastră! Are fibre și alți nutrienți de care aveți nevoie. Dar are, de asemenea, zahăr natural, iar unele fructe - țineți seamă - au mai mult decât altele. De exemplu, un mango are un total de 45 de grame de zahăr per fruct - nu este cea mai bună alegere dacă încercați să vă urmăriți greutatea sau cantitatea de zahăr pe care o consumați. Poate vă puteți bucura de câteva felii și păstrați restul pentru mai târziu.

Struguri

O ceașcă are aproximativ 23 de grame de zahăr la suta de grame de struguri. Asta e mult pentru ceva care este atât de ușor înghiit, nu?! S-ar putea să îi mâncați mai lent dacă îi tăiați în jumătate și îi înghețați. Pot fi o tratație răcoritoare, care durează mai mult să o mănânci.

Cireșe

Sunt dulci și au zahărul aferent: o ceașcă de cirește conține 18 de grame de zahăr. Dacă umpleți un castron mare cu ele, habar n-aveți pentru câte persoane mâncați. Mai bine măsurați cantitatea în avans, astfel încât să știți exact cât de mult zahăr veți mânca.

Pere

O pară medie are 17 grame de zahăr. Dacă încercați să reduceți cantitatea de zahăr, nu o mâncați toată - puneți câteva felii într-un iaurt cu conținut scăzut de grăsimi sau într-o salată.

Pepene

O felie medie conține 17 grame de zahăr. Este încărcat cu apă și are minerale speciale numite electroliți care sunt exact ceea ce corpul are nevoie ca să se reîncarce după ceva timp la soare în vara asta. Doar rezumați-vă la o felie sau două.

Smochine

Două smochine mijlocii au 16 grame de zahăr. Dacă încerci să controlezi cantitatea de zahăr, poți tăia una felii și să o servești cu o felie de brânză de capră pentru un deligios desert bogat în proteine, sau folosește una într-un sos pentru a adăuga niște dulceață mâncării cu carne de pui (fără piele, evident!).

Banana

O banană medie are 14 grame de zahăr, notează utriționiștii de la WebMD.com. Dacă pare mai mult decât vă dorți, împărțiți jumătate din banană în cerealele dvs. de dimineață sau puneți feliuțe subțiri în mijlocul sandvișului cu unt de arahide.

Și acum, să vă prezentăm și fructele cu cel mai mic conținut de zahăr.

Mai puțin zahăr: avocado

Nu toate fructele sunt dulci. Un avocado întreg - da, este un fruct - are doar jumătate de gram de zahăr. Puneți-l într-o salată, întindeți-l cu pâine prăjită sau faceți niște guacamole. Dar, în timp ce au un conținut scăzut de zahăr, au un conținut ridicat de calorii, deci nu ar fi o idee bună să le serviți în cantitate mare și des.

Mai puțin zahăr: Guavas

Fiecare fruct are 5 grame de zahăr și aproximativ 3 grame de fibre - mai mult decât ați obține de la o porție de orez brun sau o felie de pâine din cereale integrale. Veți obține chiar și mai multe fibre dacă adăugați guavas cu tot cu coaja, într-un smoothie.

Zahăr mai puțin: Zmeura

Conține 8 grame de fibre la o cană de zmeură - și numai 5 grame de zahăr. Fibra este bună pentru digestie și vă poate ajuta să vă simțiți mai plini cu calorii mai puține. Au dimensiunea perfectă să le puteți savura una câte una, dar nu cu frișcă!

Mai puțin zahăr: Papaya

Iată un fruct bun pentru a adăuga la lista de cumpărături: Jumătate dintr-o mic papaya are 6 grame de zahăr. Dar la fructul acesta chiar și unul mic este, de fapt, destul de mare, deci jumătate este suficient cât să-l mănânci o dată. Puteți să-l adăugați, tăiat în cubulețe mici, în iaurt pentru un parfum... tropical.

Mai puțin zahăr: Căpșuni

O ceașcă de căpșuni întregi are doar 7 grame de zahăr. Adăugați-le la o salată pentru o culoare vibrantă și o „atingere" de vară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel