Fructele de goji, beneficii. Protejează împotriva cancerului de plămâni și au o doză importantă de antioxidanți

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
fructele de goji beneficii. FOTO Freepik @ timolina
fructele de goji beneficii. FOTO Freepik @ timolina

Fructele de goji, sursă importantă de nutrienți, vitamine și minerale.

Fructele de goji, fructe Lycium chinense și Lycium barbarum, două specii de tufișuri care se găsesc în nord-vestul Chinei, sunt un booster de nutrienți esențiali, antioxidanți, vitamine și minerale, cu multiple benefii pentru sănătate.

Fructele uscate de goji sunt un ingredient comun în supele chinezești și sunt populare ca ceai de plante. Asemănătoare cu stafidele, acestea potfi folosite cu succes și pe post de gustare.

Care sunt beneficiile fructelor de goji

Boabele goji uscate, roșii și coapte sunt surse concentrate de carotenoizi, calorii, vitamine și minerale.

Protejează pielea. Carotenoidele antioxidante și flavonoidele se găsesc din abundență în fructele de Goji. Beta-carotenul, zeaxantina, criptoxantina și luteina joacă un rol vital în protejarea pielii și a mucoaselor împotriva leziunilor provocate de radicalii liberi, potrivit Nutrition and You.

Antioxidanți, antiinflamatori, anticancerigeni. Anumite flavonoide care se găsesc în boabele de goji sunt quercetina, kaempferolul, miricetina, hesperidina și rutina. Acestea acționează ca antioxidanți, agenți antiinflamatori și anticancerigeni.

Rol în filtrarea razelor UV, cu protecție asupra vederii. Zeaxantina este un antioxidant natural care are acțiuni de filtrare a razelor UV (ultra-violete) în porțiunea macula lutea a retinei din ochi. Astfel, poate oferi protecție împotriva "bolii maculare legate de vârstă" (ARMD) la persoanele în vârstă.

Goji proaspete, precum și, uscate sunt surse excelente de vitamina A. 100 g de fructe de pădure uscate au un conținut uimitor de 26.822 UI de vitamina A. Vitamina A este un puternic antioxidant natural și este necesară organismului pentru menținerea integrității pielii și a mucoaselor.

Este, de asemenea, o vitamină esențială pentru o bună vedere. Studiile de cercetare sugerează că alimentele naturale bogate în această vitamină pot ajuta organismul uman să se protejeze împotriva cancerelor de plămâni și de cavitate bucală.

Vitamina C, aflată din abundență în fructele de Goji (80% din aportul necesar în 100 de grame de fructe), este o altă sursă de antioxidant natural.

Îmbătrânirea pulmonară și cura de 5 porții de fructe și legume: Bilic: Chiar funcționează

Sursă de calciu, fier și complexul de vitamina B. Boabele uscate de goji sunt o sursă excelentă de calciu, 19% din doza zilnică recomandată și fier, aproximativ 85% din DZR. Fierul, fiind o componentă a hemoglobinei din interiorul globulelor roșii, determină capacitatea de transport al oxigenului în sânge. Calciul este un mineral important care este un constituent esențial al oaselor și dinților și este necesar organismului pentru contracția musculară, coagularea sângelui și conducerea impulsului nervos.

Mai mult, fructele de pădure proaspete, precum și cele uscate, transportă niveluri zilnice recomandate adecvate de vitamine din grupul complexului B. Goji uscat conține cantități foarte bune de piridoxină (vitamina B-6), tiamină niacină, acid pantotenic și riboflavină.

Aceste vitamine acționează ca niște cofactori care ajută organismul uman să metabolizeze carbohidrații, proteinele și grăsimile.

Vezi și: Fructele uscate și oleaginoase, sursă de vitamine și minerale. Medic: Ar trebui să fie incluse în hrană noastră zilnică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel