Fructele deshidratate din magazine, bombă cu ceas. Ligia Pop: Sunt pline de sulfiți și zahăr, altfel ar mucegăi! Mai bine mănânci pătrunjel

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
EXCLUSIV
fructe deshidratate foto:freepk@stockking
fructe deshidratate foto:freepk@stockking

Adevărul despre fructele deshidratate din comerț. ”Mai bine mănânci pătrunjel sau mai bine îți iei un lămâi rezistent la ger”.

Mulți dintre noi ne orientăm către fructele uscate din comerț, crezând că acestea reprezintă o opțiune sănătoasă și nutritivă.

Cu toate acestea, există o perspectivă interesantă, care ne îndeamnă să reconsiderăm această alegere.

Ele pot fi încărcate cu zahăr și sulfiți, fiind lăsate mult timp în cantități concentrate de zahăr pentru a preveni mucegăirea. Acest lucru ridică o serie de întrebări în ceea ce privește beneficiile reale pentru sănătate pe care le pot oferi.

Vezi și: Diferența crucială dintre raw foodism și raw veganism. Ligia Pop: Încălzesc mâncarea la 40 grade. Nu poartă piele, mătase, lână și orice provine de la animale sau insecte

Fructele deshidratate conțin foarte mult zahăr și nu sunt sănătoase

foto: Freepik@oksix

Ligia Pop a subliniat conținutul ridicat de zahăr al fructelor deshidratate din comerț. Ea a explicat pentru DC Medical că aceste fructe sunt lăsate mult timp în cantități concentrate de zahăr pentru a preveni mucegăirea și că, deși sunt considerate opțiuni sănătoase, ele sunt, de fapt, bogate în zahăr și sulfiți.

”Eu nu sunt tocmai pentru fructele deshidratate, pentru că au un conținut mare de zahăr, sunt lăsate foarte mult timp în cantități concentrate de zahăr (cum ar fi curmalele, smochinele, stafidele). Noi le considerăm variante sănătoase, dar ele sunt, de fapt, pline de zahăr și sulfiți, că altfel s-ar mucegăi”, ne-a explicat aceasta.

Ca alternativă, Ligia Pop a propus consumul de fructe coapte natural, însă a recunoscut că este dificil să găsești astfel de fructe în ziua de azi. Ea a menționat că mulți oameni observă că fructele de astăzi nu au același gust și aromă ca cele din copilărie, deoarece sunt recoltate prematur și lăsate să se coacă treptat în condiții artificiale.

A subliniat importanța consumului de fructe lăsate să se coacă natural, sub lumina soarelui, pentru a asigura aportul optim de vitamina C și minerale. Ligia Pop a evidențiat că fructele coapte natural sunt bogate în nutrienți maturi și complet formați, gata să fie utilizați de organism.

”Ca o alternativă, ar fi fructele coapte natural. Sunt foarte greu de găsit în ziua de atăzi. Mulți oameni se plâng că nu mai miroase o caisă sau o piersică cum mirosea cea din copilărie, pentru că ele au fost culese crude și lăsate să se coacă treptat, în lădițe.

O alternativă ar fi fructele lăsate să se coacă natural, în bătaia soarelui, culese coapte. Este foarte greu pentru cei care nu au grădină, dar pot apela la producătorii locali, sunt foarte multe ferme, care oferă posibilitatea să culegi singur sau cu familia, cu școala.

Este foarte important să fie coapte natural, fiindcă atunci au tot ce înseamnă vitamina C și minerale, odată că sunt niște nutrienți ”maturi”, adică complet formați și, în același timp, gata pentru a fi folosiți de către corp. În momentul în care culegem un fruct crud, acela nu are vitamina C (spre exemplu, lămâile, portocalele aduse din alte țări), fiindcă nu au fost lăsate să se formeze complet în bătaia soarelui.

Mai bine mănânci pătrunjel sau mai bine îți iei un lămâi rezistent la ger. Sunt foarte multe opțiuni și trebuie doar să căutăm și să investigăm celelalte opțiuni ale zahărului. Ficatul este suprasolicitat în momentul în care mâncăm o cantitate mare de zahăr”, ne-a mai explicat Ligi Pop, consultant în nutriție.

Vezi și: Apa cu lămâie pe stomacul gol previne pietrele la rinichi. Te menține hidratat și te ajută să pierzi kilogramele în plus

În căutarea unor opțiuni alimentare sănătoase și echilibrate, fructele coapte natural reprezintă o alegere superioară în comparație cu fructele deshidratatedin comerț. Acestea oferă beneficii nutriționale semnificative și susțin sănătatea noastră și a mediului înconjurător. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel