Fructul dragonului, superalimentul tropical. Ține cancerul la distanță și menține sănătatea oaselor

Monika Baciu |
Data publicării:
fructul dragonului - FOTO: Freepick@dashu83
fructul dragonului - FOTO: Freepick@dashu83

Fructul dragonului oferă protecție împotriva cancerului, a bolilor de inimă și întărește sistemul imunitar. Este considerat un superaliment tropical

Fructul dragonului, pitaya, este bogat în nutrienți și scăzut în calorii. Poate fi benefic pentru combaterea bolilor cronice, îmbunătățirea sănătății intestinului, și creșterea imunității. Este bogat în fibre, precum și diverse vitamine și minerale, inclusiv mangan și fier. Beneficiile pentru sănătate ale fructelor dragon includ capacitatea de a ajuta la pierderea în greutate, controlul diabetului zaharat, îmbunătățirea digestiei, scăderea colesterolului și creșterea nivelului de energie.

De asemenea, poate oferi protecție împotriva cancerului și bolilor de inimă și poate apăra împotriva bacteriilor și ciupercilor, arată Organic Facts.

Superaliment tropical

Fructul dragonului este exotic și delicios, de asemenea, este considerat un superaliment tropical, datorită bogăției sale de beneficii. Fructul dragonului își are originile în Mexic, America de Sud și America Centrală. În afară de fructe, coaja fructului dragonului se dovedește a fi utilă în aplicații farmaceutice, cosmetice și nutraceutice, conform cercetărilor din 2011 publicate în Journal of Food Science.

Fructul dragonului este scăzut în calorii și bogat în antioxidanți. Fructul conține cantități bune de fibre, licopen și carbohidrați, precum și vitamine solubile în apă, cum ar fi carotenul, vitamina C și vitaminele B niacina și riboflavina. Bogăția minerală a acestui fruct este, de asemenea, ridicată și include magneziu, calciu, fosfor, fier și sodiu.

Vezi și: Tiroidita autoimună, afecțiunea care nu se vindecă. Medic: O ținem sub supraveghere

Beneficii pentru sănătate

Beneficiile pentru sănătate ale fructului dragonului sunt atribuite în principal proprietăților sale antioxidante, antibacteriene și nutriționale. Beneficiile includ stimularea imunității, metabolismul mai rapid și un proces digestiv mai lin. 

Proprietăți anticancer

Fructul dragonului este bogat în antioxidanți. Un studiu din 2017 publicat în revista Oxidative Medicine and Cellular Longevity notează că fructul ar putea fi util împotriva cancerului de sân. Acesta concluzionează că fructul dragonului poate acționa asupra celulelor selective ale cancerului de sân, mai arată Organic Facts.

Prezența oligozaharidelor nedigerabile în pitaya s-ar putea dovedi utilă împotriva cancerului de colon, potrivit unui studiu publicat în International Food Research Journal. Aceste oligozaharide au un efect prebiotic pozitiv în cazul în care acestea au dus la o creștere a bifidobacterii și lactobacillus în timp ce scăderea Bacteroides și clostridium. Acest lucru evidențiază potențialul său de a reduce riscul de cancer de colon.

Vezi și: Tremuratul mâinilor, cauze și tratament. Poate indica boli grave

Stimulează sistemul imunitar

Nivelul ridicat de vitamina C care se găsește în fructul dragonului ajută la cresterea imunității și stimulează activitatea altor antioxidanți din organism. Potrivit unui studiu de cercetare din 2011, fructul dragonului are un conținut ridicat de polifenoli și flavonoide, care pot ajuta la eliminarea radicalilor liberi. Acest lucru a fost legat de prevenirea proliferării celulelor canceroase. De asemenea, acești antioxidanți lucrează pentru a crește numărul de trombocite, tratând astfel boala Dengue și ajutând la o recuperare mai rapidă.

Ajută la digestie

Cercetările publicate în Food Chemistry sugerează, de asemenea, că fructele dragonului sunt bogate în oligozaharide care ajută la promovarea creșterii bacteriilor intestinale, cum ar fi lactobacilii și bifidobacteriile. Un studiu din 2015 privind prebioticele naturale din Thailanda a arătat că fructele au ajutat la creșterea florei intestinale sănătoase, ceea ce este important pentru digestia lină.

Fructele dragonului au un conținut ridicat de fibre, ceea ce înseamnă că pot ajuta la mișcările intestinale în vrac, facilitând trecerea lină prin tractul digestiv, stimulând mișcarea peristaltică și inducând o eliberare de sucuri digestive. Prin reglarea funcției intestinale cu fibre dietetice, acest fruct ajută la prevenirea unor afecțiuni precum constipația, sindromul intestinului iritabil și chiar cancerul colorectal.

Vezi și: Chirurgia, tratament al cancerului bronhopulmonar. Medic: Intervențiile deschise, clasice sunt înlocuite de intervenții minim invazive

Reglează glicemia

Consumul regulat de pitaya este legat de o reducere a nivelului de zahăr din sânge, ceea ce este benefic pentru diabeticii de tip 2 și pentru cei cu pre-diabet. Într-un studiu de revizuire a cercetării din 2017, s-a constatat că, în general, pre-diabeticii au arătat o reducere vizibilă a nivelului de zahăr din sânge în comparație cu persoanele care nu au mâncat fructe de dragon. 

Conținut ridicat de fier

Fierul, prezent în fructele dragonului, este bun pentru creșterea nivelului hemoglobinei la persoanele anemice. De asemenea, ajută la producerea de celule roșii din sânge, care apoi ajută la oxigenarea adecvată a organelor vitale.

Vezi și: Salata verde cu frunze roșii, efecte asupra tensiunii și inimii. Care sunt beneficiile acesteia

Bogat în magneziu  și complexul de vitamine B

Fructul dragonului are vitamine și minerale, cum ar fi vitamina C și vitaminele B, precum și magneziu. Beneficiile magneziului includ îmbunătățirea sănătății oaselor și a sănătății inimii. Vitaminele B1, B2 și B3 ajută la îmbunătățirea tuturor lucrurilor, de la tensiunea arterială, sănătatea pielii și nivelul colesterolului până la funcția tiroidiană, nivelurile fluctuante ale hemoglobinei și metabolismul carbohidraților.

Întărește oasele și dinții

Fructul dragonului conține mai mult calciu decât multe alte fructe și, prin urmare, poate contribui la necesarul zilnic de calciu necesar pentru a vă menține oasele sănătoase, îmbunătățește densitatea minerală osoasă și previne osteoporoza. Un studiu realizat de Universitatea Tufts a arătat că o dietă bogată în fructe și legume oferă combinația potrivită de nutrienți, proteine și calciu pentru a stimula densitatea osoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel